Hulp van een schadeletsel advocaat? Wat is een goede letseladvocaat?

Letselschade kan behoorlijk ingrijpend zijn. Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk van de verwondingen genezen. Maar natuurlijk wilt u ook uw schade vergoed hebben. Voor een goede begeleiding naar herstel, uw werk en uw dagelijkse werkzaamheden,  maar ook het berekenen van de letselschade is het belangrijk te kunnen steunen op een goede letseladvocaat.

Direct advies nodig?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug

 
Voor vrijblijvend advies!


Een letseladvocaat of schadeletsel advocaat is een advocaat die zich heeft gespecialiseerd in het afwikkelen letselschade claims.

Wie is een goede letseladvocaat?

Allereerst helpt de letselschadeadvocaat bij het aansprakelijk stellen van de juiste partij. Alleen als een ander aansprakelijk is voor het ontstaan van uw letselschade, kan de schadevergoeding worden geclaimd. Ook kan het zijn dat u zelf bent verzekerd tegen letselschade. Dit zoekt de letseladvocaat voor u uit.
De rechtshulp van een schadeletsel advocaat is nodig voor de goede afwikkeling en begeleiding van uw letselschadeclaim. De schadeletsel advocaat helpt u bij het berekenen en claimen van de schadevergoeding op de aansprakelijke verzekeraar. Ook berekent de letseladvocaat de hoogte van het smartengeld voor het opgelopen letsel.

Als dat nodig is zal de schadeletsel advocaat ook andere deskundigen in het letselschadeproces betrekken. U moet denken aan een medisch adviseur die de aard en de ernst van het letsel vaststelt. De medisch adviseur doet dit door medische informatie over uw letselschade in te winnen bij andere artsen.
Ook kan de schadeletsel advocaat een arbeidsdeskundige  inschakelen. De arbeidsdeskundige zal proberen u weer te laten reintegreren in uw werk. Het kan zijn dat door het letsel er aanpassingen nodig zijn of dat u tijdelijk ander werk moet doen. Als door de letselschade u blijvend niet uw eigen functie kunt uitoefenen, kan in de letselschadezaak een om- of bijscholingstraject worden opgestart.  De arbeidsdeskundige overlegt met uw werkgever over uw letsel, beperkingen en mogelijkheden.

Alle kosten die door het letsel en het ongeluk zijn ontstaan zullen door de letselschade advocaat worden geclaimd op de veroorzaker van het ongeluk.

Aansprakelijkheid en letselschade advies

U heeft recht op een schadevergoeding als het letsel is ontstaan door toedoen van iemand anders. Een letseladvocaat kan beoordelen of deze ander aansprakelijk is voor het ongeluk waardoor uw letselschade ontstond.
Ook kan het zijn dat u zelf verzekerd bent voor het ongeluk waardoor het letsel is ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat u een ongevallen inzittenden verzekering of een schadeverzekering inzittenden heeft afgesloten. Deze verzekering vergoedt soms uw schade ook bent u zelf aansprakelijk bijvoorbeeld omdat het een eenzijdig ongeluk betrof.
Was u passagier bij het ongeluk en heeft u letsel opgelopen. De schadeletsel advocaat kan dan contact opnemen met de verzekeraar van de bestuurder van het voertuig. Deze verzekeraar zal uw letselschade vergoeden omdat u een zogenaamde schuldloze derde bent. Als iemand anders aansprakelijk is voor het ontstaan van het ongeluk en het letsel, dan kan de schadeletsel advocaat ook deze partij aanspreken. Uw schadeletsel advocaat kan daar goed over adviseren. 

Als de veroorzaker van het ongeluk onbekend of onverzekerd is, kunt u terecht bij het Waarborgfonds Motorrijtuigen. Dit Waarborgfonds Motorrijtuigen zal dan uw letselschade vergoeden.

Geen aansprakelijkheid voor letselschade

Als er geen aansprakelijke partij is, u zelf geen verzekering afsloot en u kunt niet aankloppen bij het Waarborgfonds Motorrijtuigen voor een schadevergoeding, dan kan de letselschade niet worden verhaald. Omdat de gevolgen bij letsel groot kunnen zijn, kunt u zich het best altijd laten voorlichten door een letseladvocaat.

Altijd een schadeletsel advocaat inschakelen

Het is goed te beseffen dat de schadevergoeding vanwege u letselschade meestal wordt uitgekeerd door een verzekeringsmaatschappij. Deze verzekeraar schakelt altijd een deskundige letselschaderegelaar in. Deze letselschaderegelaar behandelt dag in dag uit , letselschadezaken. Om tegenwicht te vormen is het aan te raden zelf ook een schadeletsel advocaat in de arm te nemen. Controleert u daarbij goed of uw letseladvocaat voldoende ervaren is en lid is van kwaliteitskeurmerken. Er zijn namelijk veel belangenbehartigers in de letselschadebranche. Letselschade advocaten, letselschade specialisten, letseladviseurs, juridisch adviseurs en letselschade schaderegelaars. Niet allemaal zijn deze even ervaren op het vlak van letselschaderegeling.
Uw letseladvocaat is in ieder geval ervaren als hij lid is van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA), aangesloten is bij het Keurmerk Letselschade en/of NIVRE registerexpert personenschade is. Al deze schadeletsel advocaten hebben veel ervaring en een gespecialiseerde letselschade opleiding voltooid.

De kosten van een letseladvocaat

Een advocaat is duur. Gelukkig is het bij letselschade zo geregeld dat de kosten van een letseladvocaat op grond van de wet moeten worden betaald door de aansprakelijke verzekeraar.

De kosten van de schadeletsel advocaat kunnen worden geclaimd als kosten in verband met uw letselschade en vormen dus een schadepost. De kosten van uw schadeletsel advocaat worden tijdens het schaderegelingstraject vergoed door de aansprakelijke verzekeraar. De is de reden waarom letseladvocaten, letselschadespecialisten en juristen vaak aanbieden om uw zaak gratis te doen. Deze afspraken gaan alleen op als er een aansprakelijke partij is die een schadevergoeding aan u moet betalen. Informeer en overleg goed met u letselschade advocaat over de kosten en laat dat zwart op wit zetten.

Welke letselschade wordt vergoed?

Een schadevergoeding voor letsel bevat eigenlijk alle schade die is ontstaan door het ongeluk. Het kan hierbij gaan om kosten die u heeft gemaakt voor herstel, oppas, huishoudelijke hulp, hulp in de tuin, maar ook omdat u minder inkomen heeft ontvangen, pensioenschade lijdt enzovoort. Natuurlijk heeft u ook recht op smartengeld. Uw schadeletsel advocaat begeleidt u door dit proces en zal een schadestaat opstellen waarin de schade netjes staat opgeteld.

Letselschade advocaat bij u in de buurt

Zoekt u een letseladvocaat bij u in de buurt, neem dan gerust contact met ons op. Onze schadeletsel advocaten en letselschadespecialisten werken landelijk.
Het intakegesprek, ook wel kennismakingsgesprek bij letselschade is vrijblijvend. Graag komen wij hierbij naar u toe. Maak een vrijblijvende afspraak via ons gratis nummer 0800-4455000 of laat uw contact gegevens achter op de site dan bellen wij u.

Volg ons   LinkedIn   Twitter   Facebook