Man uit Groesbeek veroorzaakt dodelijk ongeval in Malden

De rechter in Arnhem oordeelde dat de man uit Groesbeek die een dodelijk verkeersongeval met een motorrijder veroorzaakte in Malden, wordt vrijgesproken omdat het ongeval hem niet kan worden aangerekend.

Op de Jan J. Ludenlaan in Malden, in de richting van de A73, kwam de verdachte van het dodelijke verkeersongeval met zijn auto op de verkeerde rijstrook terecht. Hierdoor kwam hij in aanrijding met een tegemoetkomende motorrijder uit Groesbeek. Het slachtoffer werd met ernstig letsel overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis waar hij later aan de verwoningen overleed.

Oorzaak verkeersongeluk

De oorzaak waarom de automobilist op de verkeerde weghelft raakte is niet bekend, maar naar alle waarschijnlijkheid van medische aard. De Arnhemse Officier van Justitie achtte nader onderzoek naar de oorzaak van het ongeval noodzakelijk en hield de zaak aan. Hieruit bleek een medische oorzaak voor flauwvallen/black-out. De rechter in Arnhem sprak daarom de man uit Groesbeek vrij van het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Aldus de rechter "Omdat 'aanmerkelijke schuld' niet kan worden bewezen is de man vrijgesproken".

 

Schrijf een reactie


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Schrijf een reactie

Volg ons   LinkedIn   Twitter   Facebook