Meer bij openheid medische missers

Aldus de voorzitter van KNMG moeten klachten, medische missers en bijna-fouten besproken of medegedeeld worden aan de patiënt.

De huidige klachtenregeling moet transparanter worden naar de patiënt.
Dit naar aanleiding van de RTL-uitzending over de uitgelekte medische incidenten-lijst. ‘Deze lijst is onrechtmatig verkregen' aldus de voorzitter van KNMG.

De KNMG-voorzitter vindt dat de onthulling van RTL op een ongelukkig moment kwam, omdat de IGZ net aan het veranderen was. Een positieve ontwikkeling is wel dat de IGZ (Inspectie Gezondheidszorg) nu bij ernstige fouten een beroepsverbod kan instellen. In veel gevallen lijkt dat een beter alternatief dan het sluiten van deals en compromissen zoals dat voorheen regelmatig gebeurde met de Inspectie Gezondheidszorg.

Openbaar gemaakte Lijst met medische missers

Wie de inspectie-lijst met duizend vermoedelijke medische missers heeft doorgegeven wordt niet bekend gemaakt. Wel deed de Inspectie Gezondheidszorg aangifte bij de politie.

Op de beruchte lijst staan meldingen over seksueel misbruik, zelfmoordpogingen, verwaarlozing van ouderen, ongelukken in operatiekamers en grote fouten door medisch personeel, vaak zelfs met naam en toenaam van patiënten.

Advies over medische fout

Wilt u letseladvies over een medische fout of heeft u letselschade geleden door een medische misser. Neem contact op met onze letselschadespecialisten en schaletsel advocaat bel 0800-4455000

Schrijf een reactie


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Schrijf een reactie

Volg ons   LinkedIn   Twitter   Facebook