Aantal zwaargewonden in het verkeer neemt toe

In 2014 zijn maar liefst 20.700 mensen zwaargewond geraakt in het verkeer. Dit is een stijging van maar liefst 10% ten opzichte van 2013.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft dit in gewond_fietser_letselschade_verkeersongelukeen brief aan de Tweede Kamer geschreven. Het is waarschijnlijk dat het doel van maximaal 10.600 gewonden in het verkeer in 2020 niet haalbaar is.

Toename fietsers met letselschade

Het aantal zwaargewonden in het verkeer neemt al sinds 2007 toe. Dit is onderzocht door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Met name  fietsers lopen steeds vaker letsel op in het verkeer. Het aantal fietsers stijgt al jaren, mede door de populariteit van e-bikes. Ouderen fietsen hierdoor meer, harder en langduriger.

Daling dodelijke slachtoffers verkeer

Het aantal verkeersdoden daalt wél verder. Volgens prognoses zal het aantal dalen van maximaal 510 verkeersdoden in 2020 tot maximaal 470 doden in 2030.

Hulp bij letselschade door verkeersongeluk

Bent u gewond geraakt in het verkeer door toedoen van een ander of bent u als fietser betrokken geweest bij een aanrijding met een motorvoertuig? In dat geval kunt u uw letselschade in veel gevallen vergoed krijgen. Wij HIJINK letselschadespecialisten en letseladvocaten helpt u graag bij het verhalen van uw schade. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor informatie. Bel 0800-4455000.

Schrijf een reactie


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Schrijf een reactie

Volg ons   LinkedIn   Twitter   Facebook