Een groot deel van alle letselschade in Groningen ontstaat door verkeersongevallen en arbeidsongevallen. Bij letselschade in Groningen schakelt u kosteloos een letselschade specialist in.

Groningen is een van de 10 grootste gemeenten van Nederland. Het aantal ongevallen en letselschade zaken in Groningen is relatief laag. De bevolkingssamenstelling en beroepssamenstelling in Groningen zijn hiervan waarschijnlijk de reden. Groningen heeft namelijk een unieke bevolkingssamenstelling. Vooral door een zeer hoog percentage jongeren. Het aantal fietsongevallen is hierdoor in Groningen wel relatief hoog. Ook de beroepssamenstelling heeft invloed op het aantal ongelukken in Groningen. De laatste jaren is het aantal werknemers in de industrie afgenomen. Uiteraard is er wel industrie in de stad. Groningen staat vooral bekend om de productie van suiker. Veel Groningers werken in de (relatief veilige) dienstverlening.

Gratis bijstand bij letselschade in Groningen

De letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten en schade die het gevolg zijn van een ongeval. De wet bepaalt dat schade ook bestaat uit de kosten om schade te verhalen. U mag ook op kosten van de veroorzaker van de schade een advocaat of jurist inschakelen om schade te verhalen. De aansprakelijke partij betaalt uw kosten voor juridische bijstand. Wij brengen onze kosten rechtstreeks in rekening van de tegenpartij. U betaalt dus ook geen voorschot. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Verkeersongeval Groningen

Na een aanrijding tussen twee auto’s in Groningen of omgeving bekijken we de geldende verkeersregels. Dit geldt bij alle aanrijdingen tussen voertuigen. Bij een verkeersfout van een van de beide weggebruikers, betaalt deze weggebruiker meestal de schade. Overtreding van een verkeersregel is overigens alleen belangrijk als hierdoor schade ontstaat. Als twee bestuurders een fout maken, delen partijen meestal de schade. Na een verkeersongeval is bewijs doorslaggevend. Vul het aanrijdingsformulier zorgvuldig in, laat getuigenverklaringen opstellen en maak foto’s van alles wat mogelijk relevant is. Lees ook onze letselschade tips om uw kans op een schadevergoeding te vergroten.

Aanrijding fietser en voetganger Groningen

De wet beschermt voetgangers en fietsers. Bij een aanrijding op de fiets of de aanrijding tijdens het lopen, betaalt de automobilist of andere bestuurder van een voertuig in alle gevallen in ieder geval de helft van de schade. Ook de onverlichte fietser die tegen het verkeer in fietst, heeft recht op een schadevergoeding.

Arbeidsongeval Groningen

Na een arbeidsongeval in Groningen betaalt de werkgever in veel gevallen de schade. Werkgevers hebben een zorgplicht. Werkgevers zorgen dat werknemers werken zonder schade op te lopen. Als een werknemer schade heeft betaalt de werkgever. Tenzij de werkgever kan aantonen dat hij alle redelijke maatregelen nam om de schade te voorkomen. In de praktijk kan de werkgever dit bewijs meestal niet leveren. In de meeste gevallen betaalt de werkgever dan ook de schade die ontstaat na een arbeidsongeval.

Schade claimen Groningen

Voor een schadeclaim vanuit Groningen schakelt u een letselschade specialist in. Zo krijgt u waar u recht op heeft. Bel naar 0800 – 4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Of vul het onderstaande contactformulier in. Als u uw gegevens achterlaat, nemen wij contact met u op.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres