Smartengeld bij whiplash

Smartengeld bij whiplash: Bij whiplash krijgt u smartengeld. Het smartengeld vergoedt de immateriële schade van de whiplash. Naast smartengeld krijgt u bij whiplash letsel ook de materiële schade vergoed.

De hieronder genoemde bedragen van smartengeld bij whiplash zijn slechts een deel van de totale letselschadevergoeding. Het smartengeld verschilt per schade geval en is hoogst persoonlijk. Smartengeld voorbeelden geven daarom slechts een indicatie van het recht op smartengeld. Voor direct en helder inzicht in uw rechten neemt u contact op om uw persoonlijke situatie te bespreken met onze specialisten.

Immateriële schade bij een whiplash

Verwondingen leiden tot materiële en immateriële schade. Als alle rekeningen zijn betaald en gemist inkomen en gederfde winst zijn vergoed, heeft een whiplash slachtoffer meestal niet het gevoel dat zijn schade volledig is vergoed. Whiplash klachten beperken het slachtoffer in het dagelijks leven. Dit beinvloedt de levensvreugde. Het slachtoffer lijdt pijn. En een langdurig verblijf in een ziekenhuis of revalidatiecentrum zorgt voor psychische belasting. Om deze en andere immateriële schade van een whiplash te vergoeden, wordt smartengeld toegekend. Het smartengeld bij whiplash is een vorm van genoegdoening voor het slachtoffer en draagt bij aan de acceptatie en verwerking van het whiplash letsel.

Whiplash klachten door plotseling hard remmen

Op een weg waar 100 km per uur mag worden gereden, steekt een vrouw plotseling over. Een automobiliste moet door de overstekende vrouw plotseling hard remmen. Er ontstaat een aanrijding. Na het ongeval heeft de automobiliste nekklachten en hoofdpijn. De rechtbank neemt niet aan dat de vrouw door de nekklachten beperkingen ondervindt in haar dagelijks leven. De vrouw krijgt € 651,– smartengeld voor haar whiplash klachten.

Indicatie van smartengeld bij whiplash, smartengeld whiplash, voorbeeld smartengeld bij whiplash, whiples wiples, wiplash, whiplas, whiplash smartengeld, immaterieleschade whiplash

Nekpijn door achteraanrijding

Een inzittende van een auto is betrokken bij een aanrijding. De auto wordt van achteren aangereden door een andere auto. De passagier heeft nekpijn na de aanrijding. De neuroloog stelt geen medische beperkingen vast. De rechtbank Amsterdam wijst € 1.893,– aan smartengeld toe.

Smartengeld whiplash door kop-staartbotsing

Een vrouw staat te wachten voor het stoplicht. Het stoplicht gaat op groen. De vrouw rijdt weg, maar dan slaat haar auto af. De vrachtwagen met oplegger achter haar remt niet op tijd en rijdt achter op de stilstaande auto. De vrouw ontwikkelt whiplash klachten. De belastbaarheid van de nek en schouders zijn na het ongeval beperkt. De vrouw heeft daarnaast last van hoofdpijn. De rechtbank in Arnhem wijst € 3.238,– aan smartengeld toe voor de nekklachten.

Smartengeld whiplash aanrijding in parkeergarage

Een vrouw rijdt als passagier mee in een bestelbus. In een parkeergarage raakt de bovenkant van de bestelbus een uitstulping in het plafond. De vrouw komt met haar voorhoofd tegen de voorruit en raakt gewond. Een deskundige stelt de fysieke invaliditeit vast op 12%. De vrouw krijgt € 13.835,– aan smartengeld toegewezen voor haar emotionele schade door het gerechtshof in Amsterdam.

Smartengeld whiplash zij-aanrijding

Een man zit op de bijrijdersstoel naast zijn vrouw in de auto. Op een kruising wordt de auto in de flank aangereden. De man loopt een whiplash op. Hij kan nog beperkt werken. Ook zijn hobby’s squash en turnen kan hij niet meer uitoefenen. De rechtbank kent uiteindelijk een bedrag van € 19.555,– aan immateriële schadevergoeding toe voor het whiplashletsel.

Arbeidsongeschikt door whiplash

Twee jaar nadat hij bij een auto-ongeval een whiplash opliep, wordt een man nogmaals van achter aangereden. De bestaande whiplash verergert hierdoor. De man was al gedeeltelijk arbeidsongeschikt, maar is nu 100% arbeidsongeschikt. Ook op het privé-leven van de man heeft het nekletsel veel invloed. De rechter in Utrecht kent € 45.803,– aan smartengeld toe voor het ernstige whiplashletsel.

Whiplash letsel bespreken met een letselschadeadvocaat

Onze deskundigen kunnen u direct inzicht geven in de aansprakelijkheid voor een ongeval, de schadevergoeding en het smartengeld. Met een persoonlijk advies weet u direct waar u staat. U kunt gratis en vrijblijvend contact opnemen om uw zaak te bespreken door te bellen naar 0800-4455000 of een e-mail te sturen naar info@letselschadespecialist.nl. Als u onderstaand contactformulier invult, nemen wij contact met u op. Wij bellen u op werkdagen binnen 15 minuten terug.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres