Smartengeld bij whiplash

Smartengeld bij whiplash : Bij een whiplash wordt smartengeld toegekend. Het smartengeld vergoedt de immateriële schade van de whiplash. Naast smartengeld wordt bij whiplashletsel ook de materiële schade vergoed. De hieronder opgenomen bedragen van smartengeld bij whiplash zijn slechts een deel van de totale letselschadevergoeding.

Letselschade en smartengeld verschillen per schadegeval en zijn hoogst persoonlijk. Voor direct en helder inzicht in uw rechten neemt u contact op om uw persoonlijke situatie vrijblijvend te bespreken met onze letselschadespecialisten.

Immateriële schade bij een whiplash

Kwetsuren leiden tot materiële en immateriële schade. Nadat alle rekeningen zijn voldaan en gemist inkomen en gederfde winst zijn vergoed, zal een whiplash slachtoffer niet het gevoel hebben dat zijn schade volledig is vergoed. Whiplashklachten beperken het slachtoffer in het dagelijks leven. Dit heeft invloed op de levensvreugde. Het slachtoffer lijdt pijn. Ook een langdurig verblijf in een ziekenhuis of revalidatiecentrum zorgt voor psychische belasting. Om de immateriële schade van een whiplash te vergoeden wordt smartengeld toegekend. Het smartengeld bij whiplash is bedoeld als een vorm van genoegdoening aan het slachtoffer.

Whiplash klachten door plotseling hard remmen

Op een weg waar 100 km per uur mag worden gereden, steekt plotseling een vrouw over. Een automobiliste moet plotseling hard remmen. Na het ongeval ervaart de vrouw nekklachten en hoofdpijn. De rechtbank neemt niet aan dat de vrouw beperkingen ondervindt in haar dagelijks leven. De vrouw krijgt € 651 smartengeld toegekend voor haar whiplashklachten.

Indicatie van smartengeld bij whiplash, smartengeld whiplash, voorbeeld smartengeld bij whiplash, whiples wiples, wiplash, whiplas, whiplash smartengeld, immaterieleschade whiplash

Nekpijn door achteraanrijding

Een inzittende van een auto is betrokken bij een aanrijding. De auto wordt van achteren aangereden door een andere auto. De man heeft nekpijnklachten. De neuroloog kan geen medische beperkingen vaststellen. De rechtbank Amsterdam wijst € 1.893 aan smartengeld toe.

Smartengeld whiplash door kop-staartbotsing

Een vrouw staat te wachten voor het stoplicht. Het stoplicht gaat op groen. De vrouw rijdt weg, maar dan slaat haar auto af. De vrachtwagen met oplegger achter haar remt niet op tijd en rijdt achter op de stilstaande auto. De vrouw ontwikkeld nekklachten of whiplashklachten. De belastbaarheid van de nek en schouders zijn na het ongeval beperkt en de vrouw heeft last van hoofdpijn. De rechtbank in Arnhem wijst € 3.238 aan smartengeld toe voor de nekklachten.

Smartengeld whiplash aanrijding in parkeergarage

Een vrouw rijdt als passagier mee in een bestelbus. In een parkeergarage raakt de bovenkant van de bestelbus een uitstulping in het plafond. De vrouw komt met haar voorhoofd tegen de voorruit en raakt gewond. De fysieke invaliditeit wordt vastgesteld op 12%. De vrouw krijgt € 13.835 aan smartengeld toegewezen voor haar emotionele schade door het gerechtshof in Amsterdam.

Smartengeld whiplash zij-aanrijding

Een man zit op de bijrijdersstoel naast zijn vrouw in de auto. Op een kruising wordt de auto in de flank aangereden. De man loopt een whiplash op. Hij kan nog beperkt werken. Ook zijn hobby’s squash en turnen kan hij niet meer uitoefenen. De rechtbank kent uiteindelijk een bedrag van € 19.555 aan immateriële schade vergoeding toe voor het whiplashletsel.

Arbeidsongeschikt door whiplash

Twee jaar nadat hij bij een auto-ongeval een whiplash opliep, wordt een man nogmaals van achter aangereden. De bestaande whiplash verergert hierdoor. De man was al gedeeltelijk arbeidsongeschikt, maar is nu 100% arbeidsongeschikt. Ook op het privé-leven van de man heeft het nekletsel grote impact. De rechter in Utrecht kent € 45.803,– aan smartengeld toe voor het ernstige whiplashletsel.

Whiplash letsel bespreken met een letselschadeadvocaat

Onze letselschadeadvocaat en letselschadedeskundigen kunnen u direct inzicht geven in de aansprakelijkheid voor een ongeval, de schadevergoeding en als onderdeel van de schadevergoeding en het smartengeld. Met een persoonlijk advies weet u direct waar u staat. U kunt gratis en vrijblijvend contact opnemen om uw zaak te bespreken door te bellen naar 0800-4455000. Als u onderstaand contact formulier invult, bellen wij u op werkdagen binnen 15 minuten terug.

Uw naam
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres