Voorstel afkoop letselschade: Letselschade laten afkopen betekent dat u geen schadevergoeding krijgt, maar eenmalig een bedrag ontvangt. De verzekeraar betaalt eenmalig een bedrag dat ziet op al uw schade en kosten. Een voorstel om letselschade af te kopen dekt vaak niet alle schade.

De afkoopsom bij letselschade is geen berekening maar een schatting van de schade. Heeft u in de toekomst hulp nodig in de huishouding, bij het uitlaten van uw hond, tuinonderhoud of klussen in en om uw woning? Kunt u volledig blijven werken? Maakt u na het letsel nog uw gebruikelijke overuren? Een antwoord op deze vragen is soms lastig te geven. Kosten van wekelijkse huishoudelijke hulp of een kleine achteruitgang van uw maandloon lopen over lange tijd op tot een groot bedrag. Het accepteren van een voorstel tot afkoop van letselschade betekent vaak dat u schade zelf draagt. U krijgt snel eenmalig een geldbedrag, maar blijft vervolgens zelf met de kosten en schade zitten.

Voorstel afkopen letselschade en voorschot

Bij letselschade heeft u recht op een voorschot. De aansprakelijk partij betaalt voorschotten om lopende kosten te kunnen voldoen. Een voorschot op de letselschade is een goed alternatief voor het accepteren van een afkoopsom. U kunt uw kosten voldoen en uw letselschade wordt bovendien zorgvuldig afgehandeld.

letselschade afkopen, afkoop voorstel letselschade, voorstel afkoop letselschade, afkoopsom letselschade, letselschade afkopen of niet,

Letselschade afkopen of niet?

Wij adviseren u voorzichtig te zijn met het accepteren van een voorstel tot afkoop van letselschade. Het is altijd verstandig een afkoopvoorstel te laten beoordelen door een letselschade advocaat. De voordelen en nadelen van het afkopen van letselschade zijn:

  • Voordelen van het accepteren van een afkoopsom bij letselschade is dat het een langdurige procedure voorkomt. Het slachtoffer krijgt snel een letselschadevergoeding. Dit geeft ook zekerheid. U weet wat precies u krijgt. Het afhandelen van de schade zorgt boven dat u al uw energie in uw herstel kunt steken.
  • Nadelen van het accepteren van een afkoopsom bij letselschade is dat de afkoopsom vaak de schade niet dekt. Het slachtoffer betaalt een deel van de schade dan zelf. Bij acceptatie is de zaak ook vaak afgesloten. Zijn er onverwachte ontwikkelingen of onverwachte kosten dan betaalt u deze zelf.

Whiplash letselschade laten afkopen

Whiplash letsel is een goed voorbeeld van de risico’s van accepetern van een voorstel tot afkoop van letselschade. De whiplash klachten openbaren zich niet altijd direct na het ongeluk. Bovendien zegt de ernst van het ongeluk niet altijd wat over de ernst van de klachten. Het herstel van whiplash letsel na een aanrijding duurt bovendien vaak lang. Een voorstel om whiplash letsel af te kopen is daarom gevaarlijk. Het slachtoffer draagt dan de risico’s van de ontwikkelingen en onvoorspelbaarheid van het letsel.

Voorstel afkoop letselschade bespreken

Het krijgen van een schadevergoeding is niet altijd makkelijk. Verzekeraars wijzen veel schadeclaims af. Ook als de claims een goede kans hebben. Een schadevergoeding moet u afdwingen. Wij helpen mensen om te krijgen waar ze recht op hebben. Bel naar 0800-44 55 000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij contact met u opnemen.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres