Als u of een naaste een ongeval heeft gehad met als gevolg een dwarslaesie, dan spreken we van zeer zware letselschade. Een dwarslaesie zorgt voor de nodige beperkingen door de uitval van lichaamsfuncties.

Na een ongeval komt er enorm veel op u af. Naast financiële gevolgen dient er van alles te worden geregeld in en rondom huis, voor vervoer en opvang. Een letselschadespecialist kan dit voor u uit handen nemen door de juiste partijen in te schakelen en te zorgen dat er een schadevergoeding wordt uitgekeerd.

✓ Sinds 1995 actief als letselschade specialist
✓ Keurmerk Letselschade
✓ Deskundig en persoonlijk

Soorten dwarslaesie

We onderscheiden bij letselschade verschillende soorten dwarslaesie zoals een hoge of een lage dwarslaesie en een volledige of een gedeeltelijke dwarslaesie.

Het ruggenmerg loopt van de hersenstam door de wervelkolom naar de onderkant van de rug. Het ruggemerg is bij een dwarslaesie beschadigd, waardoor het signaal van de zenuwen niet meer kan worden afgegeven aan de lichaamsdelen. Bij een volledige dwarslaesie kan er geen enkele signaal meer worden afgegeven voorbij (onder) het beschadigde punt. Bij een gedeeltelijke beschadiging komen bepaalde signalen nog wel aan en andere signalen niet meer. In het laatste geval bestaat er nog een kans dat er een gedeeltelijk herstel zal zijn.

Hoe hoger de dwarslaesie, hoe meer zenuwen onderbroken zijn en hoe groter de beperkingen zullen zijn. Bij een beschadiging van het ruggenmerg ter hoogte van de nekwervels C1 t/m C8 zijn de armen en de benen verlamd (dit noemen we tetraplegie of quadriplegie). Bij een beschadiging van het ruggenmerg ter hoogte van de borstwervels T1 t/m T12 of de lendenwervels L1 t/m L5 (dit noemen we paraplegie) zijn de benen verlamd en een deel van het lichaam.

Klachten dwarslaesie

De klachten bij een dwarslaesie zijn afhankelijk of het gaat om een volledige of om een incomplete/gedeeltelijke dwarslaesie en of het een hoge of een lage dwarslaesie betreft. Naast de verlamming van armen/benen kunnen de klachten o.a. zijn een gestoorde ademhaling, incontinentie, verstoord spijsverteringssysteem, problemen op seksueel gebied en het leren leven met spasmes of pijnen. Niet zelden -door deze plotselinge verandering van het leven en de forse beperkingen, kampt de gedupeerde ook met psychische klachten.

Dwarslaesie, letselschade dwarlaesie, schadevergoeding dwarslaesie, dwarslaesie na ongeluk, dwarslaesie schadevergoeding, schadevergoeding dwarslaesie, dwarslaesie letselschade, dwarslaesie letsel, dwarslaesie ongeluk letselschade, dwarslaesie schade, lage dwarslaesie, hoogte letselschade uitkering, letselschade uitkering hoogte, hoogte letselschadevergoeding, dwarslaesie gevolgen, gevolgen dwarslaesie

Letselschadevergoeding bij dwarslaesie

Als iemand anders verantwoordelijk is voor het ontstaan van letselschade door een dwarslaesie, kan aanspraak worden gemaakt op een letselschadevergoeding. Deze schadevergoeding kan helpen bij het treffen van voorzieningen en aanpassingen om een gedeeltelijke verbetering van de kwaliteit van het leven mogelijk te maken.

Smartengeld dwarslaesie

Ook bij een letselschade door een dwarslaesie bestaat er recht op smartengeld. Omdat de gevolgen enorm ingrijpend zijn, behoort de smartengeld vergoeding tot de hoogste bij letselschade. Wat overigens niet wil zeggen dat dit het leed voldoende compenseert.

De uiteindelijke hoogte van het smartengeld is afhankelijk van hoe ernstig de dwarslaesie is, maar ook van of u afhankelijk bent van anderen, of u nog thuis kunt wonen en of u nog kunt werken. De hoogte van de smartengeldvergoeding verschilt wat maar bevindt zich in grote lijnen tussen € 100.000 en € 125.000. Zoals gezegd, compenseert deze smartengeldvergoeding op geen enkele wijze het leed.

Schadevergoeding dwarlaesie?

De aansprakelijke partij is gehouden een schadevergoeding te betalen voor de materiele schade en de immateriele schade (smartengeld). Bij een schadevergoeding moet worden gedacht aan iedere euro die u uitgeeft door het ongeval en iedere euro die u hierdoor misloopt. U kunt denken aan medische kosten, aanpassingen in huis, de tuin, verhuizing, huishoudelijke ondersteuning, verlies aan inkomen, (aangepaste) vervoersmiddelen enzovoort.

dwarlaesie, dwars laesie, schadevergoeding dwarslaesie, smartengeld dwarslaesie, letselschade dwarslaesie, dwarslaesie schadevergoeding, schadevergoeding dwarslaesie, dwarslaesie letselschade, dwarslaesie letsel, dwarslaesie ongeluk letselschade, dwarslaesie schade, lage dwarslaesie, hoogte letselschade uitkering, letselschade uitkering hoogte, hoogte letselschadevergoeding, dwarslaesie gevolgen, gevolgen dwarslaesie

Rechtshulp van een dwarlaesie specialist

Door de complexiteit van het letsel door een dwarslaesie en de schade die gevorderd kan worden, is het van belang om een ervaren en deskundig letselschadespecialist in te schakelen.

Bel onze letselschadespecialisten en letselschade advocaat voor juridische bijstand en het claimen van een schadevergoeding. Is er een andere partij, zoals bij een verkeersongeval of bij een ongeval de werkgever, verantwoordelijk dan zal deze partij ook de kosten van de letselschadespecialist in beginsel moeten vergoeden, waardoor onze dienstverlening voor u zonder kosten is. Bel gratis ons landelijk nummer 0800-4455000 of vul het contactformulier in.

Uw naam
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres