U krijgt een schadevergoeding voor schouderletsel als een ander het letsel aan uw schouder veroorzaakte.

De schouder is een kwetsbaar gewricht. Schouderletsel ontstaat door trauma, zoals een verkeers- of arbeidsongeval, of door belasting. Onze schouders zijn belangrijk bij onze dagelijkse bezigheden. Verwonding aan een schouder is dan ook vaak beperkend. Er ontstaat daarom vaak veel letselschade bij verwonding van een schouder.

Voorbeelden van schouderletsel

Veel voorkomende voorbeelden van schouderletsel zijn:

 • Sleutelbeenbreuk;
 • Schouderbladbreuk;
 • Bovenarmbreuk die doorloopt in het schoudergericht;
 • Labrumletsel (beschadiging van het kraakbeen in de schouderkop);
 • Schouderletsel door belasting (bijvoorbeeld RSI).
schouderletsel, letselschade schouder, frozenshoulder, schadevergoeding schouderletsel

Frozen shoulder

Een frozen shoulder ontstaat door een ontsteking binnen het gewrichtskapsel van de schouder. Dit is het bindweefsel dat om het schoudergewricht zit. Het gewrichtskapsel verstijft door de ontsteking. De bewegelijkheid van de schouder neemt hierdoor af. Als de bewegelijkheid van de schouder in drie richtingen afneemt spreken we van een frozen shoulder. Een frozenshoulder ontstaat bijvoorbeeld na een val, operatie of door stressklachten. In veel gevallen is de oorzaak van een frozen shoulder niet te achterhalen.

Slijtage door schouderletsel en artrose

Beschadiging van gewrichten leidt vaak tot extra slijtage. De schade die ontstaat kan daardoor min of meer verborgen blijven. Bij een verwonding aan de schouder is de kans groot op vroegtijdig optredende artrose in de schouder. Bij een schadevergoeding voor een schouder verwonding is het belangrijk dat we rekening houden met toegenomen slijtage.

Schadevergoeding schouderletsel

De letselschadevergoeding bestaat uit alle schade, kosten en gemiste inkomsten. Schouderletsel leidt meestal tot beperkingen. Als u uw ramen niet zelf kunt lappen, moet u bijvoorbeeld een glazenwasser inschakelen en betalen. De aansprakelijke partij betaalt bijvoorbeeld ook kosten voor hulp in de tuin of bij het onderhouden (bijvoorbeeld schilderen) van uw woning. Daarnaast is een groot aantal andere schadeposten denkbaar. Denk bijvoorbeeld aan studievertraging, gemist inkomen, kosten zonder nut en reis- en parkeerkosten.

Daarnaast heeft u bij letsel aan uw schouders recht op smartengeld. Smartengeld vergoedt de pijn en afname van levensvreugde. Letsel aan schouders heeft vaak gevolgen voor het sociale leven. Bij veel sporten is het gebruik van schouders noodzakelijk denk bijvoorbeeld aan volleybal, basketbal, roeien, darten, biljart, honkbal, tennis, crossfit, fitness, gewichtheffen etc. Bij het vaststellen van het smartengeld houden we hier rekening mee.

Hulp bij uw schadeclaim

Het krijgen van een schadevergoeding is niet altijd makkelijk. Verzekeraars wijzen veel schadeclaims af. Een schadevergoeding moet u vaak afdwingen. Wij helpen mensen om te krijgen waar ze recht op hebben. Bel naar 0800-44 55 000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij contact met u opnemen.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres