Uw letselschadeclaim bestaat uit alle schade die u door een ongeval oploopt. Voor het afhandelen van uw letselschadeclaim schakelt u gratis een letselschade advocaat in.

De wet bepaalt dat de kosten van uw letselschadeclaim onderdeel zijn van uw schade. De aansprakelijke tegenpartij betaalt daarom de kosten van uw letselschade advocaat of jurist. U hoeft de ingewikkelde letselschadeclaim dus niet zelf af te handelen. Dit geeft u rust en de zekerheid dat u krijgt waar u recht op heeft.

Letselschadeclaim indienen

Een letselschadeclaim indienen doet u door een aansprakelijkstelling te verzenden. Een aansprakelijkstelling is een (aangetekende) brief waarin u de veroorzaker van schade verzoekt om uw schade te vergoeden. In veel gevallen wordt de letselschadeclaim vervolgens uit onderhandelt. Als u zelf onderhandelt met uw tegenpartij of een verzekeraar zorg dan dat u weet waar u recht op heeft, zodat al uw schade vergoed wordt. Het inschakelen van een specialist helpt u kosteloos het best mogelijke resultaat te behalen.

letselschadeclaim, letselschgadeclaim indienen, kosten letselschadeclaim, advocaat letselschadeclaim
Voor de letselschadeclaim is het belangrijk dat u goed weet wat uw rechten en mogelijkheden zijn. Zodat u zeker weet dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Letselschadeclaim voorbereiden

De bewijslast ligt bij de eiser van een letselschadeclaim. Daarom is het belangrijk om bewijs vast te leggen en de claim goed voor te bereiden:

 • Bezoek direct na een ongeval altijd een arts. Hiermee legt u belangrijk bewijs vast van uw letsel;
 • Leg bewijs vast van het ongeval. Maak foto’s op- de plaats van het ongeval en van de schade, vraag getuigen om contactinformatie, vul na een aanrijding het schadeformulier zorgvuldig in;
 • Houd uw schade en kosten bij in een overzicht en bewaar de bonnetjes, facturen, betalingsbewijzen etc.

Wat kost een letselschadeclaim

De kosten van een letselschade advocaat zijn een deel van de letselschadevergoeding. Bij letselschade schakelt u in de meeste gevallen dus kosteloos een advocaat of jurist in voor uw letselschadeclaim. U betaalt ook geen voorschot. De kosten worden rechtstreeks bij uw tegenpartij geclaimd.

Letselschadevergoeding

De letselschadevergoeding bestaat uit alle schade en kosten die door een ongeval ontstaan. Veel voorkomende schadeposten zijn bijvoorbeeld:

 • Inkomensschade;
 • Medische kosten en eigen risico;
 • Verblijfs-, reis- en parkeerkosten;
 • Pensioenschade;
 • Studievertraging;
 • Hulp in de huishouding.

Smartengeld

Naast de vergoeding van schade en kosten heeft u bij letsel recht op smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor leed, pijn en afname van plezier in het leven. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de ernst van het letsel en de beperkingen die het slachtoffer door het letsel ondervindt.

Advocaat letselschadeclaim

Bespreek uw letselschadeclaim met een advocaat. Zo krijgt u direct inzicht in uw mogelijkheden en rechten. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@letselschadespecialist.nl of vul het onderstaande contactformulier in om terug gebeld te worden.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres