Smartengeld achteraanrijding: De onderstaande voorbeelden van smartengeld toekenning na een achteraanrijding geven u in zicht in uw claim.

De onderstaande smartengeld voorbeelden geven inzicht in de hoogte van het smartengeld na een achteraanrijding. Smartengeld is altijd hoogst persoonlijk. Bij de berekening van het smartengeld na een achteraanrijding is de invloed van het letsel en herstel op het leven van het slachtoffer doorslaggevend.

Bij achteraanrijdingen ontstaat vaak whiplash letsel. Wilt u meer weten over de hoogte van het smartengeld bij whiplash? Bekijk dan onze pagina over smartengeld bij whiplash.

Wilt u meer informatie over uw smartengeldclaim neem dan contact op. Onze specialisten geven u direct meer inzicht in uw rechten en mogelijkheden. Het laten claimen van smartengeld na een achteraanrijding door een letselschade advocaat is bovendien meestal helemaal kosteloos.

Smartengeld achteraanrijding,Smartengeld achteropaanrijding, indictaie smartengeld achteraanrijding, smartengeld achtreraanrijdingen

Smartengeld is slechts een deel van de schadevergoeding

De hieronder genoemde bedragen bestaan alleen uit smartengeld. De schadevergoeding bij letselschade bestaat daarnaast uit een vergoeding van de materiële schade, bijvoorbeeld medische kosten, inkomensverlies, reis- en verblijfskosten etc. De totale letselschadevergoeding is dus hoger dan de hieronder genoemde bedragen.

Smartengeld achteropaanrijding

Een senior business consultante loopt bij een achteropaanrijding een whiplash op. Er is sprake van een forse bewegingsbeperking van de halswervelkolom en schoudergewrichten. De klachten zijn onder andere pijn in het hoofd en de nek, beperkingen bij het bovenhands tillen, reiken, duwen en trekken, duizeligheid en problemen met de concentratie en het geheugen. Het letsel heeft invloed op de beroepsuitoefening, dagelijkse activiteiten, huishoudelijk werk en hobby’s. De fysieke invaliditeit is 8%. De vrouw krijgt € 11.950,– smartengeld toegewezen.

Smartengeld achteraanrijding stilstaande auto

Een 50 jarige vrouw wordt stilstaand van achter aangereden door een andere auto. De vrouw loopt een whiplashtrauma op met neurologische gevolgen. De klachten zijn bewegingsbeperking met pijnklachten in de halswervels, ernstige vermoeidheid, verminderde belastbaarheid en cognitieve functiestoornissen. De vrouw is ernstig beperkt in haar beroepsuitoefening (zelfstandig vertaler) en haar vrijetijdsbesteding. Door het ongeval raakt de vrouw in een sociaal isolement. De vrouw krijgt € 19.169,– smartengeld toegewezen voor de gevolgen van de achteraanrijding.

Smartengeld passagier achteraanrijding

Een vrouw zit achterin een auto als de auto van achteren wordt aangereden. Zij heeft een ernstige whiplash en kan niet meer werken. Zij heeft veel pijn en ongemak. De kwaliteit van het dagelijks leven is door de whiplash klachten beperkt. De vrouw komt met de tegenpartij een bedrag van € 21.350,– smartengeld overeen. De rechter die de zaak beoordeelt, vindt dit bedrag voldoende.

Smartengeld achteraanrijding door bus

Een 50 jarige ambtenaar wordt in de auto van achteren aangereden door een bus. Hierbij loopt de man een lichte hersenschudding en een whiplash op. Ook zijn centraal zenuwstelsel raakt beschadigd. Hierdoor heeft de man blijvende klachten bij de belasting van zijn nek en schouders. De man raakt 50% arbeidsongeschikt. Ook bij de dagelijkse activiteiten en recreatie ondervindt de man beperkingen. De man krijgt € 24.397,– smartengeld.

Smartengeld twee achteraanrijdingen in 2 jaar

Een man wordt voor de tweede keer in 2 jaar van achteren aangereden. Bij de eerste achteraanrijding liep de man een whiplash op. Door de tweede aanrijding verergerd het letsel. Na de eerste aanrijding was de man gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Na de tweede is de man 100% arbeidsongeschikt. De restklachten hebben grote invloed op het privé- en sociale leven van de man. Hij kan niet meer sporten, heeft grote relationele problemen en kan geen normaal liefdesleven meer hebben. Bovendien heeft de man last van geheugen- en concentratieproblemen. De man krijgt € 45.959,– smartengeld toegewezen voor zijn ernstige whiplash letsel.

Bespreek uw smartengeldclaim na een achteraanrijding

Het bespreken van uw ongeval geeft u direct inzicht in uw rechten en mogelijkheden. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@letselschadespecialist.nl of vul het onderstaande contactformulier in, zodat een van onze specialisten contact met u kan opnemen.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres