Smartengeld auto ongeluk: Na een auto ongeluk heeft u meestal recht op smartengeld. De aansprakelijke partij betaalt het smartengeld om de emotionele schade van het auto ongeluk te vergoeden.

Bekijk de voorbeelden van smartengeld bij een auto ongeluk voor inzicht in uw smartengeldclaim na een auto ongeluk.

Smartengeld is een vergoeding voor immateriële schade. Immateriële schade bestaat uit pijn, leed en afname van levensvreugde. De letselschadevergoeding bestaat uit een vergoeding voor immateriële en materiële schade. Materiële schade is alle schade die in geld is uit te drukken. Waaronder medische kosten, reiskosten, kosten van woningaanpassing en inkomensverlies. De hieronder genoemde bedragen betreffen alleen smartengeld. De totale letselschadevergoeding is dus vele malen hoger dan de genoemde bedragen.

Hoogte smartengeld auto ongeluk berekenen

De hoogte van het smartengeld na een auto ongeval is afhankelijk van de ernst van de gevolgen van het ongeval. Smartengeld is altijd hoogst persoonlijk, omdat iedereen andere beperkingen en nadelige gevolgen ondervindt van letsel. Bij het bepalen van de hoogte van het smartengeld kijken we onder andere naar:

  • Blijvende beperkingen;
  • Duur en intensiteit van behandeling, opnames, revalidatie;
  • Invloed van het letsel en de beperkingen op het sociale leven en de hobby’s/vrijetijdsbesteding;
  • Psychische klachten.
Smartengeld auto ongeluk, smartengeld autoongeluk, smartengeld voor auto ongeluk, voorbeelden smartengedl; auto ongeluk

Persoonlijk advies smartengeld

Smartengeld voorbeelden geven inzicht in de hoogte van het smartengeld. Maar smartengeld is altijd hoogst persoonlijk. Als u wilt weten wat uw rechten en mogelijkheden zijn, neem dan contact op met onze specialisten. In een persoonlijk gesprek helpen wij u direct verder.

Smartengeld auto ongeluk achter aanrijding

Een man zit als passagier in de auto als de auto van achter wordt aangereden. De man heeft nekklachten, maar de neuroloog stelt geen beperkingen vast. De rechtbank Amsterdam wijst € 1.890,– smartengeld toe aan het slachtoffer van het auto ongeluk.

Smartengeld auto ongeluk gebroken been

Een man raakt betrokken bij een aanrijding. Bij het auto ongeluk loopt hij een hersenschudding op en breekt de man zijn linkerbeen. De man wordt aan zijn been geopereerd. Er is niet of nauwelijks sprake van (blijvende) beperkingen. De man krijgt € 4.370,– smartengeld toegewezen.

Smartengeld auto ongeluk armletsel

Bij een auto ongeluk loopt een 43 jarige ondernemer hand- en armletsel op. Door het letsel zijn diverse handelingen, zoals grijpen, beperkt. De man volgt enige tijd een dagprogramma in een revalidatiecentrum, maar het letsel herstelt niet volledig. Het gebruik van zijn linkerhand blijft na het auto ongeluk beperkt. De fysieke invaliditeit is 6%. De man krijgt € 6.515,– smartengeld.

Smartengeld auto ongeluk frontale botsing

Een 19-jarige bestuurder van een auto raakt gewond bij een frontale botsing met een andere auto. De jongen breekt beide bovenbenen. De breuken worden met pennen vastgezet. De jongen verblijft 40 dagen in het ziekenhuis. Daarna volgt nog twee keer een opname van een week om de pinnen te verwijderen. Na het auto ongeluk is de jongen 2 maanden volledige arbeidsongeschikt en de 2 jaar daarna 50%. Bij belasting en weersveranderingen heeft hij last van krampen. Er worden geen beperkingen vastgesteld. Maar er zijn wel psychische klachten zoals wisselende stemmingen en diesstressklachten. Bovendien zijn er ontsierende littekens achtergebleven op zijn bovenbenen. De jongen krijgt € 12.529,– smartengeld.

Smartengeld auto ongeluk met blijvende invaliditeit

Een zelfstandig ondernemer raakt betrokken bij een auto ongeluk. Hij kneust zijn rechtersleutelbeen, loopt een hersenschudding op en breekt middenvoetsbeentjes in zijn linkervoet. Door deze breuken ontstaat blijvende invaliditeit. Lang staan of lopen is niet langer mogelijk. Er is sprake van 26% arbeidsongeschiktheid. De man krijgt € 19.090,– smartengeld.

Smartengeld auto ongeluk dronken bestuurder

Een 17 jarige stapt in de auto bij een dronken chauffeur. De bestuurder rijdt tegen een paal. De jongen loopt een hersenschudding, gebroken heup, scheurwond bij zijn oog en een heel aantal kneuzingen op. Het lichamelijk letsel herstelt, maar er zijn wel een aantal blijvende neurologische afwijkingen. Normaal zelfstandig functioneren zal hierdoor zeer lastig zijn. De rechter houdt ook rekening met de jeugdige leeftijd van het slachtoffer. De man krijgt € 49.540,– smartengeld voor de gevolgen van het auto ongeluk.

Bespreek uw smartengeldclaim na een auto ongeluk

Het bespreken van uw schadeclaim na een auto ongeluk geeft direct inzicht in uw rechten en mogelijkheden. Zo weet u waar u recht op heeft en hoe u uw schade het beste afhandelt. Neem contact op. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contactformulier.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres