Bij zintuigschade heeft u recht op smartengeld. Bekijk de voorbeelden van smartengeld bij zintuigschade.

Met zintuigschade bedoelen we een afname of verlies van zicht, gehoor, reuk, smaak of gevoel. Minder zien, horen, ruiken, proeven of voelen heeft direct grote invloed op ons leven. De invloed van zintuigschade is dan ook groot. Het smartengeld bij zintuigschade biedt een mogelijkheid om een vergoeding te krijgen voor de schade.

Het slachtoffer van letselschade krijgt een schadevergoeding als een ander aansprakelijk is voor het letsel. Het smartengeld is slechts een (klein) deel van de schadevergoeding. De onderstaande smartengeld voorbeelden geven u enig inzicht in uw recht op smartengeld bij zintuigschade. Smartengeld is altijd hoogst persoonlijk. Wilt u weten wat uw rechten zijn? Neem dan contact op om uw schade te bespreken.

Berekenen smartengeld zintuigschade

Smartengeld is een vergoeding voor pijn, leed en afname van levensplezier. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de gevolgen van het letsel op het leven van het slachtoffer. Smartengeld bij zintuigschade is relatief hoog, omdat schade aan zintuigen vaak ingrijpend is. Naast de beperkingen die door het letsel ontstaan, kijken we ook naar de duur en intensiviteit van het herstel.

smartengeld zintuigschade, afname zintuigen smartengeld
Minder horen, zien, ruiken, proeven of voelen heeft vaak een grote impact op ons professionele en sociale leven.

Smartengeld reuk en smaak verlies

Een 17 jarig meisje wordt op haar snorfiets aangereden door een auto. Het meisje is gedurende 2 uur bewusteloos. De gevolgen zijn een hersenschudding, rugpijn en verlies van reuk en smaak. Het reuk verlies is blijvend. Door het reukverlies is er ook sprake van smaakverlies. Het meisje proeft alleen nog de basale smaken. Voor het smaak- en reukverlies krijgt zij € 13.400,– smartengeld.

Smartengeld verlies van gehoor

Een student wordt aangereden op de fiets. Door het ongeval ontstaat een blijvende beperking aan het gehoor. De student loopt bovendien een half jaar studievertraging op. De man krijgt € 15.534,– smartengeld voor de blijvende beperking van zijn gehoor.

Smartengeld verlies van zicht door medische fout

Voorafgaand aan een operatie wegens grijze staar ziet de behandeld arts een ontsteking in een traanzak over het hoofd. Door de ontsteking treedt na de operatie een gezichtsverlies van 87% op aan het rechteroog. De man krijgt € 16.890,– smartengeld voor het verlies van zicht door de medische fout.

Smartengeld verlies van zicht door vuurwerk

Een vrouw krijgt tijdens de jaarwisseling vuurwerk in haar oog. Zij raakt blind aan haar rechteroog en draagt sindsdien een oogprothese. De vrouw ligt 9 dagen in het ziekenhuis en er zijn twee operaties nodig. Door het ongeval loopt de vrouw een jaar studievertraging op. De vrouw krijgt € 27.500,– smartengeld voor het verlies haar zicht en het oogletsel.

Smartengeld doofheid baby door medische fout

Een zwangere vrouw krijgt medicatie voor urineweg- en nierbekkenontsteking. Door de medicatie ontstaat bij haar ongeboren kind een ernstige mate van doofheid aan beide oren. Het kind zal vanaf zijn geboorte te maken krijgen met de ernstige gevolgen van de doofheid. Voor de doofheid door een medische fout wordt € 75.980,– smartengeld toegekend.

Bespreek uw smart engeld bij zintuigschade

Elk schadegeval is anders. De bovenstaande voorbeelden van smartengeld bij schade aan de zintuigen geven enig inzicht in uw recht op smartengeld. Wilt u meer weten over de haalbaarheid van uw zaak en de hoogte van uw schadevergoeding neem dan contact op. Onze specialisten helpen u direct verder. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@letselschadespecialist.nl of gebruik het onderstaande contactformulier.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres