Inkomen uit zwart werk bij letselschade

Inkomen uit zwart werk bij letselschade. Loopt u door letselschade zwarte inkomsten mis? De aansprakelijke partij moet dit vergoeden. Als het letselschadeslachtoffer de zwarte bijverdiensten voldoende kan bewijzen, zal de veroorzaker de schade moeten vergoeden.

Als u niet kunt werken door letselschade mist u in sommige gevallen niet alleen het inkomen dat u opgeeft bij de Belastingdienst. Verlies aan verdienvermogen door letselschade kan naast het reguliere inkomen soms ook bestaan uit verdiensten uit zwart werken. Inkomsten uit zwart werk worden niet opgegeven bij de belastingdienst. Een veel voorkomend probleem bij letselschade en zwarte bijverdiensten is het bewijzen van het inkomen en de hoogte daarvan.

inkomsten uit zwart werk letselschade, zwart geld letselschade, schadevergoeding zwart geld

Bewijs zwart werk bij letselschade

Voor de vergoeding van inkomen uit zwart werken gelden voorwaarden. Het slachtoffer moet het inkomen voldoende aantonen, de duur daarvan en de hoogte. Dit is lang niet altijd even makkelijk.

Om te kunnen bewijzen dat de werkzaamheden werden verricht en daarvoor betaald werd, is vaak een verklaring van de opdrachtgever nodig. Meestal is er geen administratie of andere bewijs van het werk en de betaling. Een verklaring van een opdrachtgever is in zekere zin een schuldbekentenis. Het kan daarom lastig zijn om zwart inkomen te bewijzen. Verzekeraars mogen het bewijs van zwart werk overigens niet doorsturen naar de Belastingdienst.
Andere mogelijke bewijsmiddelen zijn verklaringen van andere getuigen of bankafschriften.

Inkomen uit zwart werk bij letselschade : Netto-bruto

Ondanks dat zwarte bijverdiensten contant wordt ontvangen en er dus geen inkomstenbelasting wordt afgedragen, heeft de rechter bepaald dat voor gemist inkomen uit zwart werk, er fictief belasting wordt geheven. Er wordt een percentage in mindering gebracht op de contante betaling, alsof er belasting over betaald zou zijn. Bijvoorbeeld bij € 1.000 gemist inkomen uit zwart werk, wordt grofweg een percentage van 35% in mindering gebracht. Het slachtoffer met letselschade beurt dan geen € 1.000 maar € 650 schadevergoeding.

Waarom wordt inkomen uit zwart werk bij letselschade vergoed

De letselschadevergoeding brengt het slachtoffer zo veel mogelijk terug in de financiële situatie voor het ongeluk. Verwondingen kunnen zeer ingrijpend zijn. Naast deskundige begeleiding op het medische en arbeidsdeskundige vlak, kan de schade alleen worden gecompenseerd door het uitkeren van een schadevergoeding. Als het inkomen verminderd door het gemist aan verdiensten uit zwart werk, zal dat gecompenseerd moeten worden.

Vragen over zwarte inkomsten bij letselschade? Maak een afspraak

Onze letselspecialisten en letseladvocaat helpen u direct verder. Een eerste gesprek is bovendien altijd gratis. Zorg dat u vandaag nog weet wat uw mogelijkheden zijn. Bel 0800-4455000 of gebruik onderstaande contactformulier.

Uw naam
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres