Nederland op plek 5 minste verkeersdoden in Europese Unie: In Nederland waren in 2021 per miljoen inwoners 29 verkeersdoden te betreuren. Slechts vier landen in de Europese Unie deden het beter.

Gemiddeld waren in de Europese Unie in 2021 45 verkeerdoden per miljoen inwoners te betreuren. Dit blijkt uit cijfers van de ACEA (European Automobile Manufacturers Association). In de E.U. hebben alleen Malta (17), Ierland (27), Denemarken (22) en Zweden (20) per miljoen inwoners een lager aantal verkeersdoden. Roemenië (92), Bulgarije (81), Letland (78) en Kroatië (72) zijn binnen de E.U. de landen waar per miljoen inwoners de meeste verkeersdoden vallen.

Nederland op plek 5 minste verkeersdoden in Europese Unie

Afname verkeerdoden in de Europese Unie

Sinds 2010 daalde het aantal verkeerdoden in de Europese Unie met ruim 32%. In die zelfde periode steeg het aantal voertuigen op de weg met ruim 17% (42 miljoen extra voertuigen).

Europa continent met minste verkeersdoden

Als we kijken naar de hele wereld is het gemiddelde aantal verkeerdoden per miljoen inwoners per land 167. De Europese Unie is met gemiddeld 45 verkeersdoden het veiligst. Afrika is met 272 verkeersdoden per miljoen inwoners het onveiligst. Opvallend is dat na de Europese Unie de rest van Europa op nummer 2 staat met 91 verkeersdoden. Ten opzichte van de rest van Europa en de wereld is het aantal verkeersdoden in de Europese Unie en in het bijzonder in Nederland daarom behoorlijk laag.

Contact

Vrijblijvend overleggen met een letselschade advocaat? Neem contact op. Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@letselschadespecialist.nl of gebruik het onderstaande contactformulier.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Bron: www.acea.auto