Smartengeld bij rugletsel: Smartengeld vergoedt pijn, leed en een afname van levensvreugde. Ook bij rugletsel heeft u recht op smartengeld.

De hoogte van het smartengeld bij rugletsel is afhankelijk van de ernst van het letsel en de invloed van het letsel op het leven van het slachtoffer.

De hieronder genoemde bedragen betreffen alleen het smartengeld. De totale letselschadevergoeding is dus vele malen hoger dan de hieronder genoemde bedragen. De hieronder genoemde bedragen geven inzicht in uw recht op smartengeld bij rugklachten. Bekijk ook onze andere smartengeld voorbeelden om inzicht te krijgen in de hoogte van uw smartengeld.

Onze specialisten kunnen u inzicht geven in uw letselschadevergoeding. Neem contact op om uw omstandigheden te bespreken. Wij staan u graag te woord.

Smartengeld rugletsel

Smartengeld rugkneuzing en rugklachten

Tijdens een bezoek aan een auto garage wacht een man in de werkplaats. Dichtbij de man werkt een monteur aan een band. Bij het oppompen knapt de band. De man valt hierdoor op zijn rug. Hij loopt een rugkneuzing op en heeft lange tijd rugklachten. De man krijgt € 1.210,– smartengeld voor de rugkneuzing en rugklachten.

Smartengeld al bestaande rugklachten

Een werknemer in een steenfabriek duwt een zwaar object dat aan een kraan hangt in een container. Bij het duwen schiet het de werknemer in de onderrug. Ook voor het incident had de man al rugklachten. De man meldt zich ziek en zit lange tijd thuis. Door de al aanwezige rugklachten bepaalt de rechter dat het incident maximaal een jaar lang tot klachten en schade leidde. De man krijgt daarom (maar) € 3.751,– smartengeld.

Smartengeld rugklachten na aanrijding

Een 60 jarige zelfstandig fotografe wordt aangereden terwijl zij in haar auto wacht voor een stoplicht. De vrouw loopt rugletsel op. Door de rugklachten zijn zwaar tillen, langdurig staan en voorovergebogen of zittend werken niet meer mogelijk. De fotografe raakt hierdoor arbeidsongeschikt. De vrouw kan ook niet meer sporten. Bovendien heeft de vrouw constant pijn. De vrouw krijgt € 4.560,– smartengeld.

Smartengeld gebroken rugwervel

Een vrouw rijdt op haar brommer op een onoverzichtelijk fietspad. Door het onoverzichtelijke fietspad ontstaat een aanrijding met een fietser. De vrouw breekt een rugwervel bij de aanrijding. De vrouw ligt enige tijd in het ziekenhuis. De rugklachten zijn blijvend. De vrouw krijgt € 4.610,—smartengeld.

Smartengeld rugwervelfractuur

Een 35 jarige vrouw wordt op de fiets tijdens het oversteken aangereden door een auto. De vrouw loopt een ernstige rugwervelfractuur op. Zij raakt hierdoor voor 32% arbeidsongeschikt. De vrouw ervaart constant pijnklachten. Met de pijn zal de vrouw de rest van haar leven moeten omgaan. Ook de impact van het letsel op het sociale leven is groot. De vrouw krijgt € 16.420,– smartengeld.

Bespreek uw smartengeld claim bij rugletsel

Door uw letsel te bespreken met een specialist weet u snel waar u staat. Laat u bij letsel goed informeren. Neem contact op. Bespreek uw letsel of maak een afspraak. Een eerste gesprek is gratis en vrijblijvend. Zorg dat u vandaag nog goed wordt voorgelicht. Bel 0800- 4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contact formulier.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres