Voorbeelden van smartengeld toegekend bij botbreuken geven u inzicht in de hoogte van uw smartengeld claim.

Smartengeld vergoedt pijn, leed en afname van levensvreugde. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de ernst van het letsel en de belemmeringen die het slachtoffer door het letsel ondervindt. Bij een botbreuk is daarom van belang wat de gevolgen zijn van de botbreuk op het leven van het slachtoffer. De hieronder genoemde smartengeld voorbeelden zien op relatief eenvoudige botbreuken/fracturen. In veel gevallen maken botbreuken ook deel uit van ernstig letsel dat bestaat uit diverse verwondingen.

De beperkingen en hinder van een botbreuk verschilt per breuk. Een bekkenbreuk beperkt een slachtoffer bijvoorbeeld vaak meer dan een gebroken hand of pols. Het breken van een dominante hand levert ook meer hinder op dan het breken van de niet-dominante hand.

Smartengeld voorbeelden botbreuk

Een smartengeld voorbeeld ziet altijd op een specifiek geval. De hieronder genoemde voorbeeld bedragen geven slechts een indicatie van het recht op smartengeld. Voor inzicht in uw persoonlijke situatie kunt u contact opnemen om uw letsel vrijblijvend te bespreken met een van onze specialisten.

Smartengeld is slechts een klein deel van de totale letselschadevergoeding. Deze bestaat naast het smartengeld ook uit een vergoeding voor alle materiele schade. De totale schadevergoeding is dus vele malen hoger dan de hieronder genoemde bedragen. Bekijk voor meer informatie ook onze andere smartengeld voorbeelden.

smartengeld botbreuk, smartengeld botbreuken, smartengeld gebroken bot, smartengeld fractuur, smartengeld fracturen

Smartengeld gebroken enkel

Een loodgieter sluit de waterleiding af in een woning, maar vergeet het luik van de kruipruimte te sluiten. In de woning werkt ook een tegelzetter. De tegelzetter loopt de woning binnen door de voordeur en valt in het openstaande gat. De man breekt zijn enkel en kneust een paar ribben. De loodgieter is aansprakelijk voor de letselschade. De man krijgt € 650,– smartengeld voor de gevolgen van de gebroken enkel.

Smartengeld scheenbeen- en kuitbeenbreuk

Een oproepkracht bestuurt een elektrisch pompwagentje. Bij een aanrijding met een heftruck loopt de man een dubbele onderbeenbreuk op. De man breekt zijn scheenbeen en zijn kuitbeen. Een operatie is noodzakelijk. De man verblijft 20 dagen in het ziekenhuis, waarvan hijn 10 dagen aan bed is gebonden. Gedurende een jaar kan de man zijn hobby’s (voetbal en tennis) niet uitoefenen. De man herstelt gelukkig volledig en heeft geen blijvend letsel. Het gerechtshof Den Haag wijst een bedrag van € 2.345,– aan smartengeld toe.

Smartengeld gebroken duim

Terwijl een vrouw een surfplank uit het water haalt, verliest6 een andere surfer de controle over de mast van zijn surfplank. De mast valt en komt op de rechterhand van de vrouw terecht. Het gebruik van de hand is door de fractuur beperkt. De rechter houdt er bovendien rekening mee dat de vrouw door het ongeval weinig plezier beleefde aan haar vakantie. De vrouw krijgt € 3.756,– smartengeld voor de immateriële schade van haar gebroken duim.

Smartengeld gecompliceerde polsbreuk arbeidsongeval

Een monteur valt tijdens zijn werk van een ladder. Bij de val ontstaat een gecompliceerde breuk in de rechterpols. De man is rechtshandig. Door het letsel is de man tijdelijk arbeidsongeschikt. Het letsel herstelt bovendien niet volledig. De man is dus blijvend beperkt bij het gebruik van zijn dominante rechter hand. De rechter in Arnhem wijst een bedrag van € 6.985,– aan smartengeld toe voor de gevolgen van de gecompliceerde polsbreuk. .

Schade claimen na een botbreuk

Een botbreuk heeft soms veel invloed op uw leven. Slachtoffers ondervinden beperkingen, maken extra kosten en moeten het letsel accepteren. Een letselschade specialist helpt u bij het afhandelen van de gevolgen van een ongeluk. Onze juridische bijstand is in de meeste gevallen bovendien kosteloos. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag verder. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij contact met u opnemen.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres