Bij een whiplash wordt smartengeld toegekend. Het smartengeld vergoedt de immateriële schade van de whiplash. Immateriële schade is psychische en emotionele schade zoals geleden pijn en gederfde levensvreugde. Naast smartengeld wordt bij whiplash letsel ook materiële schade vergoed. De hieronder opgenomen bedragen van smartengeld bij whiplash zijn slechts een deel van de totale letselschadevergoeding.

Letselschade en smartengeld verschillen per schadegeval en zijn hoogst persoonlijk. Voor direct en helder inzicht in uw rechten neemt u contact op om uw persoonlijke situatie vrijblijvend te bespreken met onze letselschadespecialisten. Het claimen van een letselschadevergoeding en smartengeld bij een whiplash is werk voor specialisten.

Immateriële schade bij een whiplash

Letsel leidt tot materiële en immateriële schade. Nadat alle rekeningen zijn voldaan en gemist inkomen en gederfde winst zijn vergoed, zal een whiplash slachtoffer niet het gevoel hebben dat zijn schade volledig is vergoed. Whiplash letsel beperkt de levensvreugde. Het slachtoffer lijdt pijn. Ook een langdurig verblijf in een ziekenhuis of revalidatiecentrum zorgt voor psychische belasting. Om de immateriële schade van een whiplash te vergoeden wordt smartengeld toegekend. Het smartengeld bij whiplash geeft genoegdoening aan het slachtoffer en zal de acceptatie en verwerking van het ongeval bespoedigen.

Whiplash klachten door plotseling hard remmen

Op een weg waar 100 km per uur mag worden gereden, steekt plotseling een vrouw over. Een automobiliste moet plotseling hard remmen. Na het ongeval ervaart de vrouw nekklachten en hoofdpijn. De rechtbank neemt niet aan dat de vrouw beperkingen ondervind in haar dagelijks leven. De vrouw krijgt € 651,– smartengeld toegekend voor haar whiplash klachten.

Indicatie van smartengeld bij whiplash, smartengeld whiplash, voorbeeld smartengeld bij whiplash, whiples wiples, wiplash, whiplas, whiplash smartengeld, immaterieleschade whiplash

Nekpijn door achter aanrijding

Een inzittende van een auto is betrokken bij een aanrijding. De auto wordt van achteren aangereden door een andere auto. De man heeft nekpijnklachten. De neuroloog stelt echter geen beperkingen vast. De rechtbank Amsterdam wijst € 1.893,– aan smartengeld toe.

Smartengeld whiplash door kop-staartbotsing

Een vrouw staat te wachten voor het stoplicht. Het stoplicht gaat op groen. De vrouw rijdt weg, maar dan slaat haar auto af. De vrachtwagen met oplegger achter haar remt niet op tijd en rijdt achter op de stilstaande auto. De belastbaarheid van de nek en schouders zijn na het ongeval beperkt en de vrouw heeft last van hoofdpijn. De rechtbank in Arnhem wijst € 3.238,– aan smartengeld toe voor de nekklachten.

Smartengeld whiplash aanrijding in parkeergarage

Een vrouw rijdt als passagier mee in een bestelbus. In een parkeergarage raakt de bovenkant van de bestelbus een uitstulping in het plafond. De vrouw valt met haar voorhoofd tegen de voorruit en raakt gewond. De fysieke invaliditeit wordt vastgesteld op 12%. De vrouw krijgt € 13.835,– aan smartengeld toegewezen voor haar emotionele schade door het gerechtshof in Amsterdam.

Smartengeld whiplash zij-aanrijding

Een man zit op de bijrijdersstoel naast zijn vrouw in de auto. Op een kruising wordt de auto in de flank aangereden. De man loopt een whiplash op. Hij kan nog beperkt werken. Ook zijn hobby’s squash en turnen kan hij niet meer uitoefenen. De rechtbank kent uiteindelijk een bedrag van € 19.555,– aan immateriële schade vergoeding toe voor het whiplashletsel.

Arbeidsongeschikt door whiplash

Twee jaar nadat hij bij een auto-ongeval een whiplash opliep, wordt een man nogmaals van achter aangereden. De bestaande whiplash verergert hierdoor. De man was al gedeeltelijk arbeidsongeschikt, maar is nu 100% arbeidsongeschikt. Ook op het privé leven van de man heeft het nekletsel grote impact. De rechter in Utrecht kent € 45.803,– aan smartengeld toe voor het ernstige whiplashletsel.

Whiplash letsel bespreken met een letselschadeadvocaat

Onze letselschadedeskundigen kunnen u direct inzicht geven in de aansprakelijkheid voor een ongeval, de schadevergoeding en als onderdeel van de schadevergoeding het smartengeld. Met een persoonlijk advies weet u direct waar u staat. U kunt gratis en vrijblijvend contact opnemen om uw zaak te bespreken door te bellen naar 0800-4455000.

Relevante informatie

Smartengeld|De letselschadevergoeding|Whiplash letsel

Neem contact op

Uw naam
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres