Een bekkenbreuk is een breuk van 1 of meer bekkenbotten. Een bekkenbreuk noemen we ook een heupfractuur of gebroken heup. Als u door een ander een bekkenbreuk oploopt, krijgt u een schadevergoeding.

Een bekkenbreuk levert veel pijn op. Daarnaast beperkt een gebroken bekken de mobiliteit. Beperkingen veroorzaken schade. Bijvoorbeeld als u tijdelijk niet kunt werken. Of als u iemand inhuurt om uw hond uit te laten, omdat u uw bed niet uit kunt. Wij helpen mensen de letselschadevergoeding te krijgen waar ze recht op hebben. Als u schade lijdt door een bekkenbreuk is onze hulp meestal kosteloos. Neem contact op. Bespreek uw mogelijkheden.

Aansprakelijkheid

Met aansprakelijkheid bedoelen we het recht op een schadevergoeding. De aansprakelijke partij betaalt de schade. Om vast te stellen wie aansprakelijk is, bekijken we hoe de schade is ontstaan. Een gebroken heup kan op verschillende manieren ontstaan. Bekkenbreuken ontstaan regelmatig als iemand van de fiets of bromfiets valt na een aanrijding. Bij een verkeersongeluk kijken we naar de verkeersregels. De wet beschermt fietsers en voetgangers bovendien. Werkgevers betalen bijna altijd de schade van een arbeidsongeval. Er bestaat ook een kans op een gebroken heup als u van een gevaarlijke trap valt of uitglijdt op de gladde vloer van een supermarkt. Er is dan mogelijk sprake van een onrechtmatige daad. Elke heupfractuur vraagt om een eigen beoordeling en eigen aanpak.

Voor de aansprakelijkheid is bewijs belangrijk. Leg uw letsel, uw kosten en schade en alle omstandigheden van het ongeval goed vast. Maak foto’s, vraag getuigen om verklaringen op te stellen en leg alle andere relevante informatie vast.

Schadevergoeding bekkenbreuk

De letselschadevergoeding bestaat uit alle schade en kosten. De veroorzaker van schade stelt het slachtoffer schadeloos. U kunt denken aan de volgende schade en kosten:

 • Gemist inkomen;
 • Eigen risico;
 • Studievertraging;
 • Vergoeding voor hulp in de huishouding, kinderopvang, uitlaatservice voor de hond, klussen in en rond de woning etc.;
 • Woningaanpassing;
 • Kosten voor aangepast vervoer;
 • Kosten zonder nut;
 • Reis- en parkeerkosten;
 • Daggeldvergoeding voor verblijf in een ziekenhuis, zorg- of revalidatiecentrum.

De schadevergoeding bestaat ook uit smartengeld. Smartengeld vergoedt pijn, leed en de afname van plezier in het leven. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de ernst en gevolgen van de heup fractuur.

Schadevergoeding bekkenbreuk claimen

Onze specialisten nemen uw schadeclaim uit handen. Wij regelen uw schade, zodat u zich op uw herstel kan richten. In de meeste gevallen is dit geheel kosteloos. Bespreek uw mogelijkheden. Bel naar 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij contact met u opnemen.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres