U krijgt een schadevergoeding voor gelaatsverwonding als de gelaatsverwonding door een ander is ontstaan.

Met gelaatsverwonding bedoelen we verwonding van het gezicht. Gelaatsletsel is vaak zichtbaar letsel. Hierdoor ontstaat soms onzekerheid. Of het gevoel minder mooi te zijn. Met deze gevoelens wordt rekening gehouden bij de schadevergoeding. Na verwonding van het gezicht zijn vaak meerdere herstel operaties noodzakelijk. De zichtbaarheid van het letsel neemt hierdoor af. De duur van het herstel is hierdoor vaak lang.

Voorbeelden van gelaatsverwonding zijn:

 • Brandwonden in het gezicht;
 • Snijwonden in het gezicht;
 • Een gebroken en scheefstaande neus;
 • Oogletsel;
 • Gebitsletsel /mond- en tandletsel;

Veel snijwonden in het gezicht ontstaan bij auto ongelukken. Door de kracht van het ongeluk breken autoruiten en lopen inzittenden snijwonden op in het gezicht. Dit is een van de meest voorkomende oorzaken van gelaatsverwonding.

Ook na cosmetische ingrepen ontstaat soms gelaatsverwonding. Bij het gebruik van Botox voor vollere lippen kunnen de lippen afsterven. Bij cosmetische ingrepen in het gezicht ontstaan daarnaast regelmatig rode vlekken in het gezicht.

Schadevergoeding gelaatsverwonding

De letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten en schade. U kunt bijvoorbeeld denken aan gemist inkomen als u tijdelijk niet werkt, uw eigen risico en medische kosten die uw zorgverzekeraar niet betaald. De aansprakelijke partij betaalt ook de kosten van cosmetische ingrepen om letsel te herstellen.

Smartengeld gelaatsverwonding

Een deel van de schadevergoeding bestaat uit smartengeld. Smartengeld vergoedt pijn, leed en afname van levensvreugde. Hieronder vallen ook onzekerheid en andere negatieve gevoelens. Verwonding van het gezicht kan iedereen zien. De zichtbaarheid van het letsel is vaak lastig voor het slachtoffer. De invloed van letsel op het dagelijks leven en het geluk is belangrijk bij het vaststellen van de hoogte van smartengeld.

Bespreek uw schade

Onze specialisten nemen uw schadeclaim uit handen. Wij regelen uw schade van A tot Z. In de meeste gevallen is dit geheel kosteloos. Bespreek uw mogelijkheden. Bel naar 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij contact met u opnemen.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres