Rugletsel is bijvoorbeeld een gebroken rug, dwarslaesie, schade aan de wervelkolom, het ruggenmerg of de zenuwbanen in de rug. U heeft recht op een schadevergoeding bij rugletsel als een ander uw rugletsel veroorzaakte.

Rugklachten ontstaan vaak bij arbeidsongevallen en verkeersongevallen. De ernst van letsel aan de rug verschilt van geval tot geval. Een dwarslaesie is een van de meest ernstige vormen. Rugletsel kan aan de andere kant tot enige pijnklachten leiden en snel weer voorbij gaan. Meestal heeft rugletsel een grote invloed op het leven van slachtoffers. Door verwonding van de rug ontstaan meestal veel pijnklachten en de mobiliteit neemt af.

Bezoek bij rugletsel een dokter

Bewijs is belangrijk om een schadevergoeding te krijgen. Een bezoek aan uw huisarts bewijst het bestaan en ontstaan van letsel. Om een schadevergoeding te krijgen voor rugletsel bezoekt u zo spoedig mogelijk na het ontstaan van het letsel een dokter. Uiteraard helpt een bezoek aan een arts ook bij uw genezing.

rugletsel, schadevergoeding rugletsel, letselschade rugletsel

Schadevergoeding rugletsel

De letselschadevergoeding bij rugletsel bestaat uit alle schade en kosten. De vergoeding compenseert alle gevolgen van het letsel. Schadeposten zijn bijvoorbeeld gemist inkomen, het eigen risico, kosten voor hulp in de huishouding/kinderopvang/klussen in en rond het huis en alle andere mogelijke schade en kosten. De schade en kosten zijn altijd persoonlijk. Leg uw schade en kosten goed vast. Dit voorkomt dat u bedragen vergeet en schade zelf draagt.

Smartengeld

Daarnaast bestaat de schadevergoeding uit smartengeld. Smartengeld vergoedt de pijn, het leed en de afname van levensvreugde die bij letsel ontstaat. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de ernst van het letsel en de invloed van het letsel op het leven van de persoon met rugklachten.

Bekijk onze voorbeelden van smartengeld bij rugletsel voor inzicht in uw recht op smartengeld.

Hulp bij uw schadeclaim

Het krijgen van een schadevergoeding is niet altijd makkelijk. Verzekeraars wijzen veel schadeclaims af. Ook als de claims een goede kans hebben. Een schadevergoeding moet u afdwingen. Wij helpen mensen om te krijgen waar ze recht op hebben. Bel naar 0800-44 55 000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij contact met u opnemen.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres