Bij een kettingbotsing betalen automobilisten de schade die ontstaat doordat ze niet op tijd tot stilstand kunnen komen. Als een auto wordt doorgedrukt, betaalt de achterste/doordrukkende automobilist de schade.

Een kettingbotsing is een serie kop-staartbotsingen. Voor het recht op een schadevergoeding na een kettingbotsing is de volgorde van de aanrijdingen belangrijk. In de praktijk zien we dat hierover vaak discussie ontstaat.

Overeenkomst Vereenvoudigde Schaderegeling (OVS) bij kettingbotsingen

Verzekeraars hebben afspraken gemaakt om afhandeling van schade door kettingbotsingen eenvoudiger te maken. Reden hiervoor was dat de afhandeling van schadegevallen bij kettingbotsingen vaak erg ingewikkeld is. De Overeenkomst Vereenvoudigde Schaderegeling (OVS) bepaalt dat de verzekeraar van een voertuig bij een kettingbotsing de schade vergoedt van de voorgaande auto. Verzekeraars handelen de schade dan af als een serie afzonderlijke verkeersongevallen. Een beroep op de Overeenkomst Vereenvoudigde Schaderegeling (OVS) is alleen mogelijk als een verzekeraar bij de regel is aangesloten.

Volgorde aanrijding kettingbotsing

Een veel voorkomend probleem bij kettingbotsingen is onduidelijkheid over de volgorde van de aanrijdingen. Als twee auto’s op elkaar botsen en er rijdt een derde achterop dan betaalt de derde de schade aan de achterzijde van de tweede auto. Als de botsing tussen de eerste en de tweede auto ontstaat door de aanrijding van de tweede auto door de derde dan betaalt de derde auto alle schade.

Schadeformulier kettingbotsing

Let goed op bij het invullen van een aanrijdingsformulier na een kettingbotsing. Een schadeformulier is vaak belangrijk bewijs. De informatie die partijen na een kettingbotsing vastleggen op het aanrijdingsformulier is vaak doorslaggevend voor de vraag of er recht bestaat op een schadevergoeding. Het is vooral belangrijk informatie over de volgorde van de aanrijdingen goed vast te leggen: Welke aanrijding vond eerst plaats?

Letselschade verhalen na kettingbotsing

Door een zaak te bespreken met een specialist weet u snel waar u staat. Laat u goed informeren. Neem contact op. Een eerste gesprek is gratis en vrijblijvend. Zorg dat u vandaag nog goed wordt voorgelicht. Bel 0800- 4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contact formulier.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres