Een ongeval op een roltrap komt vaker voor dan je misschien denkt. Jaarlijks belanden 500 a 600 mensen in het ziekenhuis na een ongeval op een roltrap. Het aantal mensen dat jaarlijks gewond raakt op een roltrap is vele malen hoger. De meeste mensen bezoeken na een ongeval immers een huisarts.

Uit onderzoek blijkt dat slechts 1 op de 10 Nederlanders een roltrap gevaarlijk vindt. Toch ontstaat er jaarlijks veel letselschade op roltrappen. De inschatting dat roltrappen ongevaarlijk zijn, zorgt misschien voor meer onoplettendheid bij mensen. Raakte u gewond op een roltrap? Onze specialisten helpen u graag verder door u vrijblijvend te adviseren over uw rechten.

Ongeval op een roltrap

Veel voorkomende ongevallen roltrap

Struikelen en loshangende kledingstukken zorgen voor veel gevaar op roltrappen. Veel mensen maken zich ook schuldig aan gedrag dat (op een roltrap) gevaarlijk is. Veel voorkomende oorzaken van valpartijen en letselschade op roltrappen zijn bijvoorbeeld:

 • Struikelen aan het eind van de roltrap;
 • Kleding (veters, jurken, sjaals etc.) die vast komt te zitten in de roltrap;
 • Fietsen die worden meegenomen op de roltrap;
 • Winkelwagens op een roltrap;
 • Tegen de richting in omhoog lopen op een roltrap;
 • Achterom kijken op een roltrap;
 • Rennen op een roltrap;
 • Onoplettendheid door het gebruik van een mobiele telefoon op een roltrap.

Schadevergoeding roltrapongeval

De eigenaar van een roltrap kan aansprakelijk zijn voor de schade van een ongeval op een roltrap. Bijvoorbeeld als de roltrap niet voldoet aan de eisen die we aan een roltrap mogen stellen of als er sprake is van een gevaarlijke situatie (gevaarzetting). Een roltrap voldoet bijvoorbeeld niet aan de vereisten die we er aan mogen stellen als het niet mogelijk is veilig gebruik te maken van de roltrap.

Bij gevaarzetting moet u bijvoorbeeld denken aan het waarschuwen voor een niet werkende roltrap, gladheid bij het verlaten van de roltrap en veel andere situaties.

Gevallen op roltrap

Bent u gevallen op een roltrap, bijvoorbeeld bij het op- of afstappen of omdat u vast kwam te zitten, dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Onze specialisten helpen u graag verder. Neem contact op. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@letselschadespecialist.nl of gebruik het onderstaande contactformulier.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Bron: persbericht