De vergoeding van smartengeld bij ontsiering van gelaat en lichaam compenseert de negatieve gevoelens van ontsierend letsel of een ontsierend litteken. Bekijk hieronder voorbeelden van smartengeld toegekend bij ontsierende littekens en ontsiering van gelaat en lichaam.

Ontsiering van gelaat en lichaam leidt vaak tot negatieve gevoelens. Door een zichtbaar litteken voelt iemand zich mogelijk minder aantrekkelijk. Zichtbaar letsel kan daarom psychisch belastend zijn voor het slachtoffer. Zichtbaar en ontsierend letsel noemen we ook wel cosmetisch letsel. De voorbeelden van smartengeld voor ontsierend letsel geven aan op welke manier rekening wordt gehouden met ontsiering van gelaat en lichaam bij de berekening van smartengeld. In de hieronder opgenomen smartengeld voorbeelden spelen ontsierende littekens een belangrijk rol.

Let op smartengeld ziet alleen op de immateriële schade van letsel. De totale letselschadevergoeding bestaat ook uit een vergoeding voor de materiële schade ofwel de kosten en schade. De totale schadevergoeding is dus vele malen hoger dan de hieronder genoemde bedragen.

Smartengeld litteken, smartengeld ontsiering gelaat en lichaam, smartengeld cosmetische schade.

Smartengeld litteken door medische fout

Een vrouw houdt een litteken over aan een cosmetische behandeling aan de buik en borsten. Door een medische fout ontstaat boven de bikinilijn een ontsierend litteken. Ook de borstvergroting gaat fout. Er is sprake van snel optredend vormverlies van de borsten. In de toekomst is hierdoor een nieuwe operatie noodzakelijk. De vrouw krijgt € 1.243,– smartengeld.

Smartengeld littekens hondenbeet in gezicht

Een hond bijt een 8 jarig meisje in haar gezicht. Het meisje loopt een grote wond op aan haar linkerwang. De wond wordt poliklinisch behandelt en geneest goed. Na herstel van de bijtwond voert een plastisch chirurg een operatie uit. Na de behandeling resteren drie littekens op de wang. Deze littekens zullen zichtbaar blijven. De rechtbank kent € 1.387,– smartengeld toe.

Smartengeld litteken hondenbeet

Tijdens een ruzie tussen twee zussen bijt de hond van een van de zussen de andere zus in haar linkerarm en rechterbeen. Na de behandeling van de bijtwonden blijven littekens achter. De plastisch chirurg geeft aan dat het zogenaamde ‘goede littekens’ zijn. Dit betekent dat de chirurg verwacht dat de littekenen niet blijvend zijn. De vrouw krijgt € 1.950,– smartengeld.

Smartengeld littekens tatoeage verwijdering

En vrouw laat tattoos verwijderen van haar linker bovenarm en linkerbeen. De wonden gaan zweren. Vooral op het been ontstaan hierdoor grove littekens. Verwijderen van de littekens is niet meer mogelijk. De littekens zijn grotendeels bedekt door kleding en zitten niet op zichtbare plaatsen. De vrouw ondervindt bovendien weinig hinder van de littekens. De rechtbank kent een bedrag van € 2.600,– aan smartengeld toe.

Smartengeld littekens auto ongeluk

Een 21jarige man is als passagier betrokken bij een auto ongeluk. Bij de aanrijding loopt de man letsel op aan zijn gezicht. Boven zijn linkeroog wordt een plaatje aangebracht. De stand van het jukbeen en linkeroog zijn anders door het ongeluk. Zijn linkeroog traant bovendien. Een voortand mist. Deze is vervangen door een kroon. In het gezicht zijn diverse zichtbare littekens achtergebleven. De man krijgt € 3.310,– smartengeld.

Smartengeld littekens brandwonden gezicht

Een 7 jarige krijgt brandende benzine over zijn hoofd. Zijn gezicht is hierdoor volledig verlittekend. De jongen verblijft twee maanden in een brandwondencentrum. Bovendien lijdt hij veel pijn. Zijn gezicht zal altijd gevoelig zijn voor zonnestralen. Naar verwachting zal in de toekomst nog een aantal correcties door een plastisch chirurg plaatsvinden. De jongen krijgt € 34.125,– smartengeld.

Smartengeld ten onrechte geamputeerde borst

Door een foute diagnose wordt bij een vrouw ten onrechte een borst geamputeerd. De in haar borst gevonden tumor was niet kwaadaardig. Na de borst amputatie volgen operaties voor borstreconstructie. Deze operaties verlopen niet goed. De vrouw heeft grote ontsierende littekens. Zij loopt bovendien psychische schade op. De vrouw krijgt € 71.050,– smartengeld.

Advies en overleg

Het bespreken van uw schade geeft direct een goed beeld van uw mogelijkheden. Bel naar 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Of gebruik het onderstaande contactformulier.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres