U wilt smartengeld claimen na een verkeersongeval. Maar hoeveel smartengeld krijgt u na een verkeersongeval? Hoe berekent u het smartengeld?

Deze pagina geeft u inzicht in uw smartengeldclaim na een verkeersongeval. Onze specialisten helpen u kosteloos smartengeld te claimen. Als u ons inschakelt, nemen wij uw schadeclaim volledig uit handen. Zo krijgt u moeiteloos de schadevergoeding waar u recht op heeft.

Hoeveel smartengeld krijg ik na een verkeersongeval?

Hoeveel smartengeld iemand krijgt na een verkeersongeval is afhankelijk van de ernst van het ongeluk. Uitgangspunt is dat het slachtoffer schadeloos wordt gesteld. Dit geldt voor de materiële schade (inkomensschade, autoschade, medische kosten etc. ) en de immateriële schade (pijn, leed en verlies van levensvreugde). Smartengeld is een vergoeding voor immateriële schade. Hoeveel smartengeld iemand krijgt na een verkeersongeval is dus grotendeels afhankelijk van de gevolgen van het ongeval.

Hoe bereken je smartengeld na een verkeersongeval?

De hoogte van het smartengeld na een verkeersongeval berekenen we aan de hand van eerder toegekende smartengeld bedragen. Voorbeelden van smartengeld na een verkeersongeval geven daarom goed inzicht in uw recht op smartengeld na een verkeersongeval. Na een verkeersongeluk zijn voor de hoogte van het smartengeld onder andere van belang:

 • De duur van het herstel;
 • Is het herstel volledig of zijn er blijvende beperkingen;
 • Duur van verblijf in een ziekenhuis, revalidatiecentrum, brandwondencentrum etc.;
 • De invloed van het letsel op werk, hobby’s en het sociale leven;
 • De psychische verwerking van het ongeluk (denk bijvoorbeeld aan angst, onzekerheid, toekomstplannen die moeten worden bijgesteld, etc.).

Voorbeelden

De genoemde voorbeeld bedragen geven inzicht in uw schadeclaim. Op onze pagina met smartengeld voorbeelden vindt u nog meer toegekende bedragen aan de hand van de verschillende oorzaken van letsel en soorten letsel.

Smartengeld is altijd persoonlijk en afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Bovendien moet de aansprakelijkheid vaststaan om recht te hebben op smartengeld. Wilt u weten of u succesvol smartengeld kunt claimen na een verkeersongeval neem dan contact op om uw zaak vrijblijvend te bespreken met een deskundige.

smartengeld verkeersongveal, smartengeld verkeersongeval claimen, verkeersongeval smartengeld
Na een verkeersongeval heeft u recht op smartengeld.

Smartengeld verkeersongval motor

Een motorrijder haalt een rij auto’s in. De voorste auto slaat op het moment van inhalen links af waardoor een aanrijding ontstaat. De motorrijder breekt een been en loopt knieletsel op. Hierdoor loopt de man enige tijd op krukken en met een brace om zijn knie. De motorrijder krijgt € 1.762,– smartengeld voor de gevolgen van het verkeersongeval.

Smartengeld verkeersongeval bromfiets

Een inhalende automobilist rijdt een bromfietser aan. De bestuurder van de bromfiets raakt gewond. Zijn gebroken bovenbeen wordt vastgezet met een schroef. Bovendien loopt de man een hersenschudding en diverse kneuzingen op. De man ligt 4 weken in het ziekenhuis en wordt later nogmaals opgenomen voor het verwijderen van de schroef uit zijn been. De man loopt 3 maanden op krukken. Na het herstel blijft een groot litteken zichtbaar op het been. De man krijgt € 2.450,– smartengeld.

Smartengeld verkeersongeval voetganger

Een bromfietser rijdt een voetgangster aan. De vrouw loopt been- en knieletsel op. Bovendien heeft zij last van hoofdpijn. Als gevolg van het ongeval is lopen en fietsen nog beperkt mogelijk en heeft de vrouw regelmatig hoofdpijn en knieklachten. De vrouw werkte in het bedrijf van haar man, maar moet hier door het ongeval mee stoppen. De vrouw krijgt € 4.399,– smartengeld voor de gevolgen van het verkeersongeluk.

Smartengeld verkeersongeval fietser

Een vrouw wordt aangereden door een vrachtwagencombinatie. Bij de aanrijding verbrijzeld haar elleboog en loopt zij verwondingen op- aan haar boven- en onderarm. Er volgen diverse operaties. Het gebruik van de arm blijft beperkt. Ook in de toekomst moet de vrouw waarschijnlijk nog onder het mes. De vrouw krijgt € 8.890,– smartengeld voor het verkeersongeluk op de fiets.

Smartengeld verkeersongeluk auto

Een 28 jarige man rijdt als passagier mee in een auto. De auto vliegt uit de bocht en komt in een sloot terecht. De man loopt een zware hersenschudding en verwondingen aan zijn hoofd op. De man verblijft 14 dagen in het ziekenhuis. Na het ziekenhuis volgt 2,5 jaar revalidatie. De klachten zijn onder andere een zeer ernstige post-whiplash, PTSS, een sensibiliteitsstoornis, cognitieve stoornissen en emotionele incontinentie. De man is volledig arbeidsongeschikt. Ook is hij beperkt in zijn seksleven, sociale leven en bij het uitoefenen van zijn hobby’s en het sporten. De man krijgt € 35.890,– smartengeld voor de gevolgen van het eenzijdige verkeersongeluk.

Bespreek uw mogelijkheden

Vaak is er na een verkeersongeval meer mogelijk dan u denkt. Wij helpen u graag verder door uw schade kosteloos voor u af te handelen. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Bel naar 0800-4455000,stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat een letselschade specialist contact met u opneemt.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres