Smartengeld hersenletsel: Smartengeld vergoedt de pijn en de afname van plezier in het leven die ontstaat door hersenletsel.

De hoogte van het smartengeld bij hersenletsel is afhankelijk van de ernst van het letsel en de mate waarin het letsel het leven van het slachtoffer beïnvloedt. Daarbij zijn de persoonlijke omstandigheden belangrijk. Bijvoorbeeld de leeftijd, hobby’s en het werk van een slachtoffer.

Een schadevergoeding voor neurologisch letsel is vaak mogelijk bij niet aangeboren hersenletsel. De aansprakelijke veroorzaker betaalt alle schade die door het letsel aan de hersens ontstaat. Een deel van de schadevergoeding bestaat uit smartengeld.

smartengeld hersenletsel

Smartengeld hersenletsel achter aanrijding

Een bestelbus rijdt tegen de achterkant van een auto aan die wacht voor een stoplicht. De bestuurder van de auto loopt blijvend hersenletsel en whiplashletsel op. Voor de kop-staartbotsing had de man al te maken met tegenslagen in zijn leven. Zijn kapperszaak was 2 keer overvallen, de man had twee keer een hartinfarct en de man is gescheiden en heeft geen contact meer met zijn kinderen. Door de voorgeschiedenis neemt de rechtbank aan dat de man ook zonder de aanrijding niet volledig functioneert. Niet alle klachten van de man komen volgens de rechtbank dus door de aanrijding. De man krijgt € 5.000,– smartengeld voor het hersenletsel na de aanrijding van achteren.

Smartengeld hersenletsel aanrijding bromfiets

Een bromfietser rijdt een fietser aan. Bij de frontale botsing loopt de fietser hersenletsel op. De fietser ervaart hoofdpijn, duizeligheid en gehoorklachten. Door de afname van zijn gehoor, ontstaan communicatie problemen. De aangereden fietser met letsel aan zijn hersenen krijgt € 13.765,– smartengeld.

Smartengeld aanrijding met hersenletsel

Een vrachtwagen verleent geen voorrang. Hierdoor ontstaat een aanrijding met een auto. De automobilist ligt enkele dagen in coma. Door hersenbeschadiging zijn er diverse uitvalsverschijnselen. Waaronder verlamming van de linker helft van het gezicht, spraakproblemen en afnemen van de functionaliteit van de linker hand en het linker been. De man raakt bijna geheel arbeidsongeschikt. Voor de hersenbeschadiging kent de rechtbank € 25.123,– aan smartengeld toe.

Smartengeld hersenbeschadiging neurotoxische stoffen

Een man loopt ernstige hersenbeschadiging op bij het werken met neurotoxische stoffen. De man werkt in totaal 22 jaar met speciale reinigingsmiddelen voor de zware industrie. Het denkvermogen van de man neemt ernstig af. Ook heeft de man last van duizeligheid, overgeven, bewusteloosheid, hoofdpijn, geheugenproblemen. Door deze klachten ervaart de man ook psychische klachten. De man raakt bovendien volledig arbeidsongeschikt. De man krijgt € 48.149,– smartengeld voor de hersenbeschadiging.

Smartengeld hersenletsel aangereden fietser

Een 7 jarige jongetje steekt op zijn fiets de weg over. Het aangereden jongetje loopt ernstig hersenletsel op. Door het letsel aan de hersenen ontstaan ernstige problemen bij de ontwikkeling. De jongen is de rest van zijn leven op voortdurende zorg aangewezen. Voor de gevolgen van de aanrijding met hersenletsel kent de rechtbank € 124.197,– smartengeld toe.

Smartengeld ernstige hersenbeschadiging aanrijding

Een automobilist rijdt door rood licht. Bovendien rijdt de automobilist op dat moment 50 tot 70 km te hard. De auto rijdt een overstekende voetganger aan waardoor zeer ernstig letsel ontstaat. De voetganger wordt in comateuze toestand na het ziekenhuis gebracht. Na langdurige revalidatie blijft de man volledig hulpbehoevend. Zelfstandig functioneren is niet langer mogelijk. De man krijgt € 162.300,– aan smartengeld voor het ernstige hersenletsel.

Smartengeld hersenletsel claimen

Wilt u smartengeld claimen voor uw hersenletsel? Meestal schakelt u hiervoor kosteloos een expert in. De aansprakelijke partij betaalt uw kosten voor juridische bijstand. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Bel naar 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Of gebruik het onderstaande contactformulier. Vul uw gegevens in als u wilt dat wij contact met u opnemen.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres