Hieronder vindt u voorbeelden van smartengeld toegekend aan kinderen/minderjarigen.

Bij de hoogte van het smartengeld voor een kind speelt de invloed van het letsel op de ontwikkeling van de minderjarige vaak een rol. Daarnaast is het smartengeld afhankelijk van de ernst van het letsel en de invloed van het letsel op het leven van het minderjarige slachtoffer. De hieronder genoemde bedragen bestaan alleen uit smartengeld. Naast smartengeld bestaat de letselschadevergoeding ook uit een vergoeding voor materiële schade. Bijvoorbeeld schade door studievertraging, (toekomstige) inkomensschade, medische kosten etc. Het smartengeld is meestal slechts een klein deel van de totale schadevergoeding bij letselschade van een minderjarige.

Bekijk ook onze andere smartengeld voorbeelden voor inzicht in de hoogte van uw recht op smartengeld.

Smartengeld kinderen claimen

Bij het afhandelen van schade voor minderjarigen is vooral belangrijk dat alle mogelijke toekomstige gevolgen van een ongeval helder zijn. Schakel bij letsel van uw kind daarom altijd een ervaren letselschade deskundige in. Het is belangrijk dat de regeling alle schade dekt en met alle mogelijkheden rekening houdt. Onze ervaren letselschade specialisten verlenen gratis juridische bijstand bij uw schadeclaim. Dit betekent dat wij uw schade kosteloos van A tot Z afhandelen.  

Smartengeld kinderen, Smartengeld minderjarigen, smartengeld kind, smartengeld voorbeelden kind

Smartengeld aanrijding kind

Een 14 jarig meisje verleent een motorrijder geen voorrang. Er ontstaat een aanrijding. Het meisje loopt een hersenschudding op, wordt enige tijd in het ziekenhuis opgenomen en heeft last van geheugenverlies. De rechtbank Leeuwarden kent € 1.253,– aan smartengeld toe. 

Smartengeld beenletsel kind

Een 10 jarige jongen hockeyt op een miniveld van de hockeyclub. Aan de rand van het veld staat een bankje. De jongen botst tegen het bankje. Bij de botsing ontstaat letsel aan het bovenbeen. 24 hechtingen zijn nodig. De jongen houdt een zichtbaar litteken over aan het ongeluk. De hockeyclub is aansprakelijk. De rechter kent de minderjarige een bedrag van € 2.450,– aan smartengeld toe.

Smartengeld ooglestel minderjarige

Een klasgenoot gooit een prikpen naar een 9 jarig jongetje. De pen komt in het linkeroog van de jongen. De jongen loopt hierdoor blijvend oogletsel op. De  smartengeld vergoeding is € 3.354,–.

Smartengeld hondenbeet kind

De hond van oma bijt een spelende 3 jarige jongen in zijn oor. Het oor geneest goed. Aan de achterzijde van het oor blijft wel een litteken achter. De rechtbank wijst € 5.734,– aan smartengeld toe. Daarbij is belangrijk dat het ontsierende litteken in de pubertijd mogelijk tot onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen leidt.

Smartengeld medische fout minderjarige

Bij een 2 jarig jongetje wordt een verkeerde injectie gebruikt. Hierdoor ontstaat zenuw letsel in het linkerbeen van de jongen. De groei van het been blijft hierdoor achter. Lopen, staan, zitten, sporten en veel andere activiteiten zijn hierdoor blijvend beperkt. Voor de gevolgen van de medische fout krijgt de minderjarige € 38.654,– smartengeld.   
 

Verjaring smartengeld kinderen

Voor minderjarigen gelden speciale regels voor de verjaring van een letselschade vordering. Verjaring betekent dat een schadeclaim na verloop van tijd (de verjaringstermijn) niet meer mogelijk is. Minderjarigen kunnen schade claimen nadat zij volwassen worden.  Als de ouders van een minderjarige letselschade an hun kind niet claimen dan kan het slachtoffer later alsnog zelf de schade claimen.  

Rekening met BEM- clausule

De letselschadevergoeding ziet vaak op geleden en te lijden schade. Kosten voor verzorging en reis-en parkeerkosten komen de ouders toe. Smartengeld en vergoeding voor materiële schade komen de minderjarige toe. Voor de schadevergoeding gebruiken we daarom een rekening met een BEM-clausule. Bem staat voor Belegging Erfenis en andere gelden Minderjarigen. De minderjarige en zijn ouders kunnen het geld op de rekening niet gebruiken. Vanaf 18 jaar kan de minderjarige over het geld beschikken. Het is wel mogelijk om met toestemming van een rechter tegoeden op de rekening aan te spreken.

Persoonlijk advies smartengeld kinderen

Als uw kind letsel oploopt, is het fijn om te weten wat uw mogelijkheden zijn. Onze specialisten gaan graag met u in gesprek over uw letsel. Een eerste gesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend. Ook onze juridische hulp is meestal gratis. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij u bellen.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres