Bekijk voorbeelden van smartengeld toegekend na een motorongeluk.

Motorrijders zijn kwetsbaar. De kans op letsel is groot bij een valpartij of aanrijding. De wet beschermt motorrijders niet. Bij een aanrijding met een auto, vrachtauto of bus beoordelen we de aansprakelijkheid aan de hand van de verkeersregels. Bij een aanrijding tussen een motorrijder en een voetganger of fietser betaalt de motorrijder meestal in ieder geval 50% van de schade.

De hieronder genoemde smartengeld bedragen toegekend na een motorongeluk bestaan alleen uit smartengeld. Smartengeld vergoedt immateriële schade. Deze schade bestaat uit pijn, leed, ongemak en afname van levensvreugde. De volledige letselschadevergoeding bestaat ook uit alle schade en kosten die door een ongeluk ontstaan. De totale schadevergoeding is dus vele malen hoger dan de hieronder genoemde bedragen.

Smartengeld voorbeelden geven een inzicht in uw schadeclaim. Iedere letselzaak is echter persoonlijk. De genoemde bedragen zijn dan ook slechts een indicatie van de hoogte van het smartengeld. Voor een persoonlijk advies kunt altijd vrijblijvend contact opnemen.

smartengeld motorongeluk, voorbeeld smartengeld motorongeluk, motorongeluk smartengeld

Smartengeld gevallen uitwijkende motorrijder

Een motorrijder wijkt uit voor een plotseling overstekende fietser. De motorrijder valt en verwondt zijn been en knie. De rechter neemt aan dat de motorrijder 50 % eigen schuld heeft. De motorrijder moest rekening houden met een plotseling overstekende fietser en had zijn snelheid moeten aanpassen. De rechter kent de motorrijder € 500,– smartengeld toe.

Smartengeld passagier motorongeluk

Een vrouw zit achterop de motor bij haar man. Een fietser verleent geen voorrang. De motorrijder moet plotseling remmen. Bij het maken van de noodstop valt de motorrijder. De vrouw breekt bij de val met de motor 2 ribben, haar milt scheurt (en moet worden verwijderd) en de vrouw loopt brandwonden op. De vrouw krijgt € 13.890,– smartengeld voor het letsel dat zij als passagier opliep bij het motorongeluk.

Smartengeld aanrijding motor door auto

Een 40 jarige motorrijder botst met een personenauto. De bestuurder van de motorfiets breekt bij de aanrijding zijn rechter onderbeen en 2 ribben. Bovendien scheurt de man zijn milt. De rechtbank kent € 15.560,– aan smartengeld toe aan de aangereden motorrijder.

Smartengeld aangereden motorrijder

Een 25 jarige man wordt op de motor aangereden door een bus. De gevolgen zijn ernstig. Hij raakt blind aan zijn linkeroog, loopt hersenletsel op, heeft last van geheugen- en evenwichtsstoornissen, zijn gehoor is afgenomen en de man loopt meerder botbreuken op. De man raakt werkeloos, zijn huwelijk strand en hij raaks sociaal geïsoleerd, De man krijgt € 57.777,– smartengeld voor de gevolgen van de vaanrijding op de motor.

Smartengeld aanrijding motor en aanhanger

Bij een aanrijding tussen een motorrijder en een aanhanger loopt een motorrijder ernstig beenletsel op. Amputatie van het rechter onderbeen van de man blijkt noodzakelijk. De rechter kent € 70.125,– aan smartengeld toe voor het ernstige letsel dat ontstond bij het motorongeluk.

Smartengeld motorongeluk claimen

Wij handelen schadeclaims af. Dit kan in veel gevallen kosteloos. Als u letselschade oploopt door een motorongeluk is het altijd verstandig om contact op te nemen om uw mogelijkheden te bespreken. Zo weet u direct waar u recht op heeft. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contactformulier.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres