U bent aangereden door een scooter. Om een schadevergoeding te claimen is het belangrijk dat u de naam en het adres van de bestuurder van de scooter achterhaalt.

Met de naam en adresgegevens van de bestuurder kunt u als u bent aangereden door een scooter uw schade claimen. Controleer de naam door te vragen naar een identiteitsbewijs. U kunt bovendien vragen om de verzekeringsgegevens van de scooterrijder.

Probeer voor bewijs vast te leggen om uw kans op een schadevergoeding te vergroten:

 • Maak foto’s van de verkeerssituatie en de schade;
 • Vraag getuigen om contactgegevens (doe dit direct want getuigen rijden vaak snel door);
 • Bezoek altijd uw huisarts (hiermee legt u vast dat u letsel opliep).

Krijg ik een schadevergoeding als ik ben aangereden door een scooter?

Als voetganger of fietser heeft u na een aanrijding door een scooter recht op vergoeding van tenminste 50% van uw schade. Tenzij er sprake is van overmacht. Dit betekent dat de scooterrijder het ongeluk niet kon voorkomen. Maar bij een aanrijding is er zelden sprake van overmacht. Voor de overige 50% van de schade kijken we naar de verkeersfouten waardoor het ongeluk ontstaat.

Bent u op een brom- of snorfiets, scooter, in de auto of een ander motorvoertuig aangereden door een scooter dan heeft u recht op een schadevergoeding als de scooterrijder het ongeluk veroorzaakte. Ook in dat geval geldt dat het belangrijk is bewijs vast te leggen om de aansprakelijkheid van de bestuurder van de scooter aan te tonen.

aangereden door een scooter, ik ben aangereden door een scooter,schadevergoeding als je bent aangederden door een scooter

Schadevergoeding eisen na aanrijding door een scooter

Om een schadevergoeding te krijgen, moet u de veroorzaker aansprakelijk stellen. Dit betekent dat u (schriftelijk) aangeeft dat u de partij aansprakelijk stelt en dat u een schadevergoeding wilt. Beschrijf in de brief wanneer en hoe de schade is ontstaan. Onderteken de brief. Verstuur de brief aangetekend, zodat u kunt bewijzen dat de aansprakelijkstelling is verzonden.

U kunt voor het claimen van uw schade ook gratis een letselschade advocaat inschakelen.

Welke schade kan ik claimen na een aanrijding door een scooter?

De hoogte van de schadevergoeding na een aanrijding door een scooter is afhankelijk van schade en kosten die door het scooter ongeluk ontstaan. Iedere schadevergoeding is persoonlijk. U kunt onder andere denken aan de volgende schadeposten:

 • Misgelopen salaris/inkomen;
 • Medische kosten;
 • Het eigen risico van de zorgverzekering;
 • Kapotte kleding, juwelen en andere eigendommen;
 • Schade aan een fiets of ander voertuig;
 • Reiskosten;
 • De kosten van een letselschadespecialist (uw schade laten claimen door een deskundige is daarom in de meeste gevallen gratis).

Daarnaast heeft u bij letselschade recht op smartengeld. Smartengeld vergoedt leed, pijn en de negatieve gevolgen van letsel; op uw leven. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de ernst van het letsel en de impact van het letsel op uw leven.

Ik ben aangereden door een scooter, maar de scooter reed door

Is de scooterrijder doorgereden na de aanrijding? Vraag in dat geval getuigen om contactgegevens. Als u met (twee) schriftelijke verklaringen aantoont dat u door een scooter bent aangereden, krijgt u een schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer. Deze instantie is opgericht om schade door onbekende en onverzekerde bestuurder te vergoeden.

Contact

Heeft u vragen over een aanrijding met een scooter? Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding. Wij helpen u direct verder. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@letselschadespecialist.nl of vul het onderstaande contactformulier in.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres