Voorbeelden van smartengeld bij handletsel en vingerletsel. Hoeveel smartengeld krijg ik bij handletsel en vingerletsel? Bekijk de voorbeeld bedragen.

Smartengeld is een vergoeding voor schade die lastig in geld is uit te drukken. Denkt u maar aan pijn, ongemak, depressieve gevoelens of onzekerheid door littekens in het gezicht. Ieder persoon ervaart zijn eigen pijn en ongemak. Om het smartengeld te berekenen, gebruiken we smartengeld voorbeelden uit andere letselschade zaken. Aan de hand van een vergelijkend onderzoek stellen we de smartengeld claim vast bij handletsel.

Handen zijn kwetsbaar. Een gebroken vinger is een veel voorkomende breuk. Voor de hoogte van het smartengeld zijn onder andere van belang welke beperkingen het letsel oplevert. Het smartengeld voor handletsel aan onze dominante hand is daarom vaak hoger. Ook de duur van het herstel is een belangrijke factor.

Andere woorden voor smartengeld zijn immateriële schadevergoeding, morele schadevergoeding of emotionele schadevergoeding.

Smartengeld handletsel na fietsongeluk

Een vrouw botst op het fietspad tegen een plotseling omkerende fietser. De vrouw valt door het fietsongeluk en loopt letsel op aan haar hand en knie. Het handletsel ontstaat aan haar dominante rechter hand. De vrouw kan hierdoor haar werk als kunstenaar niet uitoefenen. Voor het letsel aan haar hand zijn 27 fysiotherapeutische behandelingen nodig. De vrouw krijgt voor de verwondingen aan haar hand € 2.350,– smartengeld.

Handletsel, vingerletsel, smartengeld handletsel, smartengeld vingerletsel

Smartengeld handletsel door arbeidsongeval

Bij het werken met een slijptol loopt een monteur handletsel op. De pezen van zijn middelvinger raken beschadigd bij het arbeidsongeval. De man wordt twee keer geopereerd aan zijn hand. Daarna volgen 5 maanden fysiotherapie. Buigen van de vinger blijft beperkt. Bij kou doet de vinger bovendien pijn. De man krijgt € 2.500,– voor het peesletsel aan zijn hand.

Smartengeld geamputeerd vinger topje

Een leerling werkt op school met een plaatsnijmachine. Zijn linker wijsvinger komt in de machine. Het topje van de vinger wordt hierdoor geamputeerd. De jongen heeft veel pijn. De jongen is rechtshandig. Het missen van het topje van zijn linkerwijsvinger levert daarom verder geen hinder op. De jongen krijgt € 3.100,– smartengeld voor de amputatie van zijn vingertop.

Smartengeld brandwonden aan handen

Een man rijdt mee als passagier in een auto. In de auto ontstaat een gasexplosie. Bij de explosie verbranden de beide handen van de man. De man wordt 1 week in het ziekenhuis opgenomen. Daarna volgt druktherapie, waarvoor de man speciale handschoenen draagt. Op de handen van de man blijven na het herstel ontsierende littekens zichtbaar. De man krijgt € 5.200,– smartengeld voor de brandwonden aan zijn handen.

Smartengeld snijwonden hand

Een medewerker van de rechtbank vervangt een defecte lamp. Bij het verwisselen van de lamp breekt de beschermbol. De man krijgt een glasscherf in zijn rechterhand. De scherf snijdt pezen, een ader en zenuwen door. Door het handletsel zijn 3 operaties noodzakelijk. Hierna volgt langdurige behandeling bij een fysiotherapeut. Het handletsel herstelt niet volledig. De man ervaart blijvende stijfheid in zijn rechterwijsvinger. De man krijgt € 11.200,– smartengeld voor de verwondingen aan zijn hand.

Smartengeld gebroken hand

Bij een verkeersongeval breekt een man zijn linker pols. Na het ongeluk ontstaat posttraumatische dystrofie in zijn linkerarm. De man kan hierdoor zijn linkerarm nagenoeg niet meer gebruiken. De blijvende invaliditeit van de man is 54 % van de gehele mens. De man krijgt € 42.000,– smartengeld voor de gebroken pols en de gevolgen hiervan.

Hulp bij uw smartengeld claim bij handletsel en vingerletsel

Het krijgen van een schadevergoeding is niet altijd makkelijk. Verzekeraars wijzen veel schadeclaims af. Ook als de claims een goede kans hebben. Een schadevergoeding moet u afdwingen. Wij helpen mensen om te krijgen waar ze recht op hebben. Bel naar 0800-44 55 000. Stuur een e-mail naar info@letselselschadespecialist.nl of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij contact met u opnemen.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres