Letselschade in het openbaar vervoer: Veel mensen in Nederland maken veelvuldig of weleens gebruik van het openbaar vervoer of hebben dit in het verleden weleens gedaan. Denk daarbij aan een bus, de tram, metro of trein.

Ongevallen komen helaas ook voor binnen het openbaar vervoer. Regelmatig komt het voor dat daarbij ook letselschade ontstaat. Bij ongevallen in het openbaar vervoer kunt u denken aan aanrijdingen met andere voertuigen, een val door onverwachts remmen of optrekken of een val tijdens het in- of uitstappen.

Letselschade openbaar vervoer

✓ Sinds 1995 actief als letselschade specialist
✓ Keurmerk Letselschade
✓ Deskundig en persoonlijk

Bel 0800-44 55 000 of vul het contactformulier onder aan de pagina in voor vrijblijvend en kosteloos letselschade advies.

Wie is aansprakelijkheid bij letselschade in het openbaar vervoer

De Wet Personenvervoer regelt dat de vervoersmaatschappij in dit geval een wettelijke verplichting heeft tot veilig vervoer. De vervoerder moet er dus zorg voor dragen dat u veilig kunt reizen en is hierdoor bijna altijd aansprakelijk voor de ontstane letselschade. Dit is alleen anders als uw letsel ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet kon worden voorkomen. Natuurlijk kan het ook zijn dat een ander aansprakelijk is voor het ongeval van de bus, tram of trein. Het is dan de verzekeraar van de vervoerder die regres pleegt. Dat wil zeggen dat de verzekeraar van de vervoerder de uitgekeerde letselschade verhaalt op die andere partij. Als gedupeerde met letselschade in het openbaar vervoer, kunt u de letselclaim indienen bij de vervoerder.

Tips bij letselschade openbaar vervoer

Het is belangrijk dat u na een ongeval in het openbaar vervoer met letselschade dat u dit direct meldt bij de chauffeur van het voertuig. Het is verstandig om de namen van de getuigen die op dat moment aanwezig waren te noteren. Daarnaast is het van belang dat u het kenteken van het voertuig noteert en waar het ongeluk plaatsvond.

Heeft u letselschade of klachten, raadpleeg dan altijd een arts. Allereerst natuurlijk om eventueel de juiste medische behandeling in te zetten. Ook zal de arts de klachten en verwondingen vastleggen in uw medisch dossier. Op deze manier kunt u achteraf altijd aantonen wat er aan de hand was. Deze eerste medische informatie is soms erg belangrijk voor een letselschadezaak.

Juridisch advies letselschadespecialist

Als u letselschade heeft opgelopen door een ongeluk in het openbaar vervoer, is het belangrijk een letselschadespecialist in te schakelen. Op deze manier worden uw rechten gewaarborgd. De letselschadespecialist zal de vervoerder aanspreken. de medische informatie inwinnen en uw letselschade berekenen. De letselschadespecialist kan u op een professionele wijze helpen bij het verhalen van uw schade.

Wat kost een letselschadespecialist?

De kosten van de letselschadespecialist kunnen worden verhaald op de aansprakelijke vervoerder. Meestal kost de juridische bijstand u dan ook helemaal niets.

Heeft u zelf een ongeval gehad met het openbaar vervoer waarbij u letselschade heeft opgelopen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, bel 0800-44 55 000 of vul het contactformulier in. Wij kunnen u hierover vrijblijvend en gratis adviseren.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres