U zoekt een letselschadebureau voor het afhandelen van de gevolgen van een ongeluk. Hoe vindt u een goed letselschadebureau? Waar moet u op letten? Welke mogelijkheden heeft u en wat zijn de verschillen tussen de verschillende letselschadebureaus?

Het beste lestelschadebureau verschilt van persoon tot persoon. Het belangrijkste is dat u ervaren en deskundige hulp krijgt waar u zich goed bij voelt. Hieronder leest u waar u op kunt letten bij het zoeken van een goed letselschadebureau.

Er zijn verschillende soorten letselschadebureaus. De voornaamste keuze is de keuze tussen een lestelschadebureau waar alleen juristen en een kantoor waar ook letselschade advocaten werken. Naast advocatenkantoren en letselschadebureaus zonder advocaten in dienst, worden rechtsbijstandsverzekeraars ingeschakeld als letselschadebureau.

Een letselschadebureau kan onder andere de volgende werkzaamheden voor u verrichten:

  • Het onderzoeken en vaststellen van de aansprakelijkheid bij letselschade;
  • Het claimen van een letselschadevergoeding;
  • Het in beeld brengen van alle schadeposten bij letselschade;
  • Het regelen van een voorschot op uw letselschadevergoeding, zodat u uw lopende kosten kunt blijven voldoen;
  • Bijstand bij geschillen met een verzekeraar;
  • Smartengeld berekenen en claimen.

Letselschadebureau met advocaten

Een letselschadebureau kan letselschade advocaten, letselschadejuristen of beiden in dienst hebben. Een veel gehoorde klacht bij letselschadeafhandeling is dat het voor rechtzoekenden onduidelijk is dat hun letselschadebehandelaar geen advocaat is. Oriënteer u goed. Ook letselschadebureaus waar alleen juristen werken proberen cliënten te werven door te adverteren met de term letselschade advocaat.

Het belangrijkste verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschadejurist is dat een advocaat ook voor u naar de rechter kan. Daarnaast is een letselschade advocaat lid van de Orde van Advocaten. De advocaat is gebonden aan het tuchtrecht voor advocaten. Als u een klacht heeft over een letselschade advocaat of een geschil heeft met een letselschade advocaat kunt u klagen bij de Orde van Advocaten. U kunt eenvoudig een klacht indienen. De Orde van Advocaten kan bij een geschil met een letselschade advocaat ook voor u bemiddelen. Een advocaat heeft bovendien een permanente opleidingsverplichting.

De advocaat die lid is van de LSA (Vereniging voor Letselschade advocaten) is de specialist bij letselschade. Als u een letselschade advocaat zoekt is een LSA advocaat altijd een goede keuze.

Keurmerk letselschade

De Letselschade Raad is een overkoepelende organisatie die zich inzet voor mensen met letselschade. Het slachtoffer staat centraal. De Letselschade Raad kent het Nationaal Keurmerk Letselschade toe aan letselschadebehandelaars die voldoen aan de kwlaiteitseisen van de stichting. Door een letselschadebureau te kiezen dat het Keurmerk Letselschade heeft, weet u zeker dat uw belangen in goede handen zijn.

De letselschadespecialist Hijink ontving in het verleden als eerste Nederlands letselschadebureau een dubbel Keurmerk Letselschade. Een K eurmerk Letselschade Expertise én een Keurmerk Letselschade Advocatuur. Als kantoor hebben wij ruim 25 jaar ervaring met kwalitatief hoogwaardige dienstverlening bij letselschade.

De keurmerken Letselschade Expertise en Letselschade Advocatuur zijn inmiddels vervangen door het Keurmerk Letselschade. Een kwaliteitsgarantie waar wij trots op zijn.

Ook letselschadespecialisten die zijn ingeschreven bij het NIVRE register personenschade hebben de kwaliteit en kennis om uw belangen te behartigen.

Rechtsbijstandsverzekeraar als letselschadebureau

Ook rechtsbijstandsverzekeraars treden soms op als letselschade behandelaar. Als u een rechtsbijstandverzekering heeft en uw premies voldoet, lijkt een beroep op uw rechtsbijstandsverzekeraar logisch. U maakt eindelijk gebruik van de diensten waar u altijd voor betaald heeft. Nederlandse rechtsbijstandsverzekeraars hebben echter weinig ervaring met letselschadezaken en beschikken vaak niet over de benodigde expertise.

Een letselschade advocaat is in veel gevallen kosteloos. De kosten van juridische bijstand worden rechtstreeks verhaald op de aansprakelijke partij. Ook als u verzekerd bent voor rechtsbijstand is het dus verstandig uw zaak met een letselschade advocaat te bespreken.

De rechtsbijstandverzekering biedt de mogelijkheid om een second opinion te vragen. Bent u het niet eens met een standpunt van uw verzekeraar of een voorgestelde wijze van afhandeling dan kunt u een letselschade advocaat vragen om nogmaals naar uw zaak te kijken. Het vragen van een second opinion bij letselschade is kosteloos.

Ook als er een procedure gevoerd moet worden waarvoor het inschakelen van een advocaat noodzakelijk is, heeft u het recht een eigen advocaat in te schakelen. De vrije advocaat keuze geldt ook bij letselschade. Als uw rechtsbijstandsverzekeraar u doorverwijst naar een externe advocaat mag u uw advocaat zelf kiezen. U hoeft dus geen gebruik te maken van de externe advocaat die uw verzekeraar voorstelt.

De kosten van een letselschadebureau

Het inschakelen van een letselschadebureau is meestal kosteloos. In de wet staat dat de kosten van het verhalen van schade vergoed worden. Deze kosten vallen onder de schade van het ongeval. De kosten van juridische bijstand bij letselschade worden rechtsreeks in rekening gebracht bij de aansprakelijke partij.

Wij raden het maken van een no cure no pay afspraak met een letselschadebureau af. Bij no cure no pay wordt de juridische bijstand vaak tweemaal betaald. Voor het slachtoffer van letselschade is de afspraak dan ook nadelig.

Advies en overleg

Heeft u vragen over onze dienstverlening? Wilt u een afspraak maken of uw letselschade vrijblijvend bespreken. Bel 0800-4455000 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

Contact

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres