Letsel na een aanrijding, zoals nekletsel, veroorzaakt soms tinnitus. Spier- en botletsel rond het oor veroorzaakt namelijk hetzelfde oorsuizen als gehoorschade.

Tinnitus noemen we ook wel oorsuizen. Bij beschadiging van het gehoor ervaren mensen soms een fantoomgeluid. Uit onderzoek blijkt dat tinnitus ook ontstaat door ongevallen en niet alleen door gehoorschade. Bij verstijving van spieren, bottrauma in de nek of de schedelbasis rondom het oor ontstaat soms tinnitus. Bij whiplash letsel, na een hersenschudding of schedelbasisfractuur hebben sommige mensen daarom last van oorsuizen. Vooral direct na een ongeluk hebben mensen vaak veel last van tinnitus. Er is geen behandeling voor tinnitus. Het slachtoffer moet met het oorsuizen leren omgaan.

Aansprakelijkheid tinnitus na aanrijding

Aanrijdingen zijn een veel voorkomende oorzaak van nekklachten. Tinnitus ontstaat daarom regelmatig door een aanrijding. Voor een schadevergoeding bewijst u hoe uw schade ontstaat en waaruit uw schade bestaat. Het is daarom belangrijk de schuld voor het veroorzaken van een ongeval te bewijzen of blootstelling aan geluid op het werk aantoonbaar te maken. Ook de klachten moeten worden vastgelegd. Bezoek daarom altijd eerst een arts.

Bij oorsuizen neemt een persoon een fantoomgeluid weer. Alleen de persoon zelf hoort dit geluid. De ernst van de klachten is daarom niet of lastig vast te stellen. Dit leidt soms tot problemen bij het afhandelen van de schade die ontstaat door tinnitus.

Schadevergoeding tinnitus

De letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten en schade. Bijvoorbeeld gemist inkomen, reis- en parkeerkosten, uw eigen risico en kosten voor medische hulpmiddelen.

De aansprakelijke veroorzaker betaalt ook smartengeld. Smartengeld vergoedt pijn, leed en afname van levensvreugde. Dit noemen we immateriële schade. Tinnitus kan erg hinderlijk zijn en veel immateriële schade veroorzaken.

Tinnitus door gehoorbeschadiging

Ook voor gehoorschade betaalt een aansprakelijke veroorzaker een schadevergoeding. Gehoorschade ontstaat door blootstelling aan lawaai of door een ongeluk. Als er sprake is van tinnitus door blootstelling aan lawaai op het werk of een bedrijfsongeluk betaalt de werkgever de schade. Bij gehoorschade na een verkeersongeval kijken we naar de geldende verkeersregels.

Schadeclaim tinnitus

Bespreek uw recht op een schadevergoeding met een specialist. Bel naar 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij contact met u opnemen.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres