Smartengeld beenletsel en voetletsel: De onderstaande voorbeelden van smartengeld bij beenletsel en voetletsel geven u inzicht in uw smartengeld claim.

De onderstaande smartengeld voorbeelden geven een indicatie van de hoogte van het smartengeld bij been- en voetletsel. Voor persoonlijk advies over smartengeld en uw letselschade claim kunt u vrijblijvend contact opnemen. Het laten claimen van uw letselschade is in de meeste gevallen kosteloos. Onze deskundigen helpen u direct verder.

De letselschadevergoeding bestaat uit een vergoeding van de materiële schade en uit smartengeld. De totale schadevergoeding is dus vele malen hoger dan de hieronder genoemde smartengeld bedragen.

Berekenen smartengeld beenletsel en voetletsel

Smartengeld vergoedt immateriële schade. Deze schade bestaat uit pijn, leed en afname van levensvreugde. Voor het berekenen van smartengeld kijken we naar het toegekende smartengeld in soortgelijke gevallen. Daarbij is vooral van belang wat de gevolgen zijn van het letsel voor het sociale en het professionele leven en de vrijetijdsbesteding van het slachtoffer.

Smartengeld beenletsel en voetletsel, smartengeld beenletsel, smartengeld voetletsel

Smartengeld motorongeluk

Een motorrijder haalt een rij auto’s in. De voorste auto slaat af. De motorrijder kan de auto niet meer ontwijken en er ontstaat een aanrijding. De man breekt zijn been en loopt knieletsel op. Als gevolg hiervan loopt de man enige tijd op krukken en met een brace om zijn knie. De man krijgt € 1.762,– smartengeld voor zijn been- en knieletsel.

Smartengeld gebroken voet

Een schoonmaakt bedrijf vervoert haar werknemers met een vrachtwagen naar een andere werkplek. Een man valt van de auto. De auto rijdt vervolgens over zijn linkervoet. De man breekt zijn middenvoetsbeentje. Na 5 weken gips volgt een revalidatie. De man krijgt € 2.348,– smartengeld voor zijn gebroken voet.

Smartengeld snijwonden been

Een 62 jarige man loopt beenletsel op als een flesje frisdrank ontploft tijdens het kamperen. De glasscherven van de ontplofte fles komen in het been van de man terecht. Hij verblijft 5 dagen in het ziekenhuis. Is daarna 3 weken afhankelijk van een rolstoel en loopt vervolgens nog 2 maanden op krukken. Door een zenuwstoring kan de man niet langer dan een half uur lopen. Ook autorijden is moeilijk door het beenletsel. De man krijgt € 3.025,– smartengeld voor het beenletsel.

Smartengeld beenletsel aangereden fietser

Een fietsster wordt aangereden door een automobilist. Bij de aanrijding loopt de vrouw een fractuur op aan haar linkerbeen. Daarnaast ontstaat er nekletsel (postwhiplash). De vrouw moet geopereerd worden en verblijft een week in het ziekenhuis. De vrouw is 6 maanden volledig arbeidsongeschikt. Zij houdt ook blijvende beperkingen over aan de aanrijding. De aangereden vrouw is beperkt bij haar werk en bij (zwaar) huishoudelijk werk. De rechtbank Den Bosch kent een bedrag van € 9.577,– aan smartengeld toe.

Smartengeld gebroken benen

Een man wordt aangereden bij het oversteken. Het letsel bestaat uit een gecompliceerde linker onderbeenbreuk, het rechter been breekt hoger, een breuk in de rechter bovenarm, longbeschadiging, een hersenschudding en een schedelbreuk. De man ligt 2,5 maanden in het ziekenhuis. De rechtervoet staat scheef na het ongeluk. De man raakt 65 tot 80% arbeidsongeschikt. De rechtbank Arnhem wijst een bedrag van € 16.890,– aan smartengeld toe.

Smartengeld been amputatie

Een motorrijder loopt bij een aanrijding met een aanhangwagen beenletsel op. Als gevolg van het ongeluk wordt uiteindelijk het rechteronderbeen geamputeerd. De man krijgt € 67.875,– smartengeld.

Bespreek uw schadeclaim

Bij letselschade schakelt u meestal gratis een deskundige in om uw schade voor u te verhalen. Door kort na een ongeluk een specialist in te schakelen heeft u een grote kans op een rechtvaardige schadevergoeding. Neem contact op om uw zaak te bespreken. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@letselschadespecialist.nl of vul het onderstaande contactformulier in voor een terugbelverzoek.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres