Nekletsel bestaat uit alle verwondingen aan de hals en nek. U krijgt een schadevergoeding voor nekletsel als een ander uw nekletsel veroorzaakte.

De achter aanrijding of kop-staartbotsing is een oorzaak van veel nekletsel. Nekklachten verdwijnen over het algemeen week binnen een paar weken na een ongeval. Vaak ontstaat bij nekletsel ook ander letsel. Bijvoorbeeld hersenletsel of hoofdletsel.

Soorten nekletsel

Bij blijvende nekklachten is er mogelijk sprake van whiplash letsel.
Een dwarslaesie ontstaat door een beschadiging van het ruggenmerg. Ook bij een gebroken nek kan ruggenmerg beschadigd raken. Er kan dan een zogenaamde hoge dwarslaesie ontstaan. Een hoge dwarslaesie is een ernstige vorm van letsel aan de nek. Voorbeelden van nekletsel zijn:

  • Whiplash letsel, WAD (Whiplash Associated Disorder), Post Whiplash syndroom;
  • Nekhernia;
  • Gebroken nek, gebroken nekwervel;
  • Nekpijn door beschadiging van nekspieren en pezen.
nekletsel, schadevergoeding nekletsel, vergoeding nekletsel, nek letsel

Aspecifiek nekletsel

Nekklachten ontstaan niet altijd door nekletsel. Ook schouderletsel, rugletsel en andere klachten stralen soms uit naar de nek. Dit noemen we aspecifiek nekletsel. Ook stress kan zorgen voor nekpijn. Nekpijn kan op haar beurt ook uitstralen naar schouders, armen, handen en rug.

Bezoek uw huisarts

Een huisarts kan de oorzaak van uw rugletsel vaststellen en een behandeling voorschrijven of u doorverwijzen. Voor een schadevergoeding is het bovendien belangrijk dat letsel zo snel mogelijk na een ongeval wordt vastgelegd. U laat letsel vastleggen door een dokter te bezoeken. Een verslag van een bezoek aan een arts is vaak belangrijk bewijsmateriaal. Zonder nekletsel vast te laten leggen door een doktersbezoek is het krijgen van een schadevergoeding vaak lastig. Bezoek daarom altijd, zo spoedig mogelijk na een ongeluk, uw huisarts.

Schadevergoeding nekletsel

De letselschadevergoeding bestaat uit alle schade en kosten. De vergoeding brengt het slachtoffer in een situatie alsof het ongeluk nooit gebeurde. De vergoeding ziet onder ander op:

  • Beschadigde kleding en auto- of voertuigschade;
  • Niet vergoede medische kosten;
  • Reis- en parkeerkosten;
  • Vergoeding van kosten voor huishoudelijke hulp, onderhoudswerkzaamheden aan woning of tuin, kinderopvang, uitlaatservice voor de hond, etc.

Daarnaast bestaat er bij letselschade recht op smartengeld. Smartengeld vergoedt pijn, leed en een afname van levensvreugde. Voor de hoogte van het smartengeld zijn belangrijk de ernst van het letsel en de invloed van het letsel op het sociale en professionele leven.

Bekijk onze voorbeelden van smartengeld bij whiplash letsel voor inzicht in uw smartengeldclaim.

Hulp bij uw schadeclaim

Het krijgen van een schadevergoeding is niet altijd makkelijk. Verzekeraars wijzen veel schadeclaims af. Ook als de claims een goede kans hebben. Een schadevergoeding moet u afdwingen. Wij helpen mensen om te krijgen waar ze recht op hebben. Bel naar 0800-44 55 000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij contact met u opnemen.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres