Soorten letsel letselschade

Kneuzingen / verstuikingen

Bij bijna alle verkeersongevallen en arbeidsongevallen ontstaan kneuzingen. Als door kneuzingen schade ontstaat betaalt de veroorzaker van de kneuzingen de schade.

Een kneuzing of verstuiking is een beschadiging van onderhuids weefsel tussen huid en bot door een stomp object. Kneuzingen en bloeduitstortingen/blauwe plekken zijn een vorm van licht letsel. Een kneuzing herstelt meestal snel en restloos. Maar kneuzingen zoals gekneusde ribben, gekneusde ruggenwervels of een hersenkneuzing leiden vaak wel tot veel pijn, beperkingen en schade. Kneuzingen komen natuurlijk ook voor in combinatie met andere letsels. Bijvoorbeeld bij botbreuken of crush letsel.

Aansprakelijkheid kneuzingen

De aansprakelijkheid voor letsel en schade stellen we per schade geval vast. Bij een kneuzing na een verkeersongeval beoordelen we de geldende verkeersregels. Bij een verstuiking door een arbeidsongeval is de werkgever in de meeste gevallen aansprakelijk. De aansprakelijkheid kan ook bij een wegbeheerder, bezitter van een opstal, bezitter van een hond of paard of andere partij liggen. Voor het slachtoffer is het vooral belangrijk dat de veroorzaker bekend is. Om aanspraak te maken op een schadevergoeding voor verstuikingen is bewijs van het ontstaan van de verstuikingen belangrijk. Zorg daarom dat u kunt bewijzen hoe uw letsel ontstond.

Schadevergoeding kneuzingen

De letselschadevergoeding bestaat uit alle schade en kosten die het gevolg zijn van een ongeval. Denk bijvoorbeeld aan:

  • gemist inkomen (ook ploegentoeslagen, inkomen uit zwart werk, e.a.);
  • extra kosten voor kinderopvang, hulp in de huishouding, een uitlaatservice voor de hond, etc.;
  • kosten voor medische behandeling;
  • eigen risico;
  • reis- en parkeerkosten.

Ook een groot aantal andere schadeposten is denkbaar. Ieder slachtoffer heeft zijn eigen schade. Het is belangrijk schade goed vast te leggen. Dit voorkomt dat u uw schade niet kunt bewijzen.

Daarnaast betaalt de veroorzaker van de kneuzingen smartengeld. Smartengeld vergoedt pijn, leed en de afname van plezier in het leven. Dit noemen we immateriële schade. Voor de hoogte van het smartengeld kijken we naar de ernst van het letsel en de persoonlijke omstandigheden.

Bespreek uw schade

Wij begrijpen uw situatie en kennen uw mogelijkheden. U heeft juist op dit moment goede begeleiding nodig. Onze bijstand is in de meeste gevallen kosteloos. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Bel naar 0800 – 44 55 000. Stuur een e-mail naar info@letselschadespecialist.nl. Of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij contact met u opnemen.

    Uw naam

    Uw telefoonnummer

    Uw e-mailadres

    Onze specialisten

    Mark Visser
    Eelco Driessen
    Marit Herngreen
    Ela Timmermans
    Rianne Bockhoven

    Als u door een verkeersongeluk of bedrijfsongeval letsel heeft opgelopen kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding.

    Hoeveel claimen?

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief