Crush letsel is letsel ontstaan door beklemming op beknelling. Licht crush letsel veroorzaakt een bloeduitstorting, kneuzing of kleine wond. Bij zwaar crush letsel ontstaat inwendig letsel aan organen, spieren of botten. Bij ernstig crush letsel kan een lichaamsdeel verbrijzeld worden.

Indien iemand het slachtoffer wordt van beknelling of beklemming leidt dit in ernstige gevallen tot de amputatie van lichaamsdelen. Door het ontstaan van verwondingen door beknelling of beklemming bestaat er bij crush letsel ook een groot risico op infecties.

Heeft u letsel? Wilt u weten of u deze schade kunt verhalen op een aansprakelijke partij? Een persoonlijk gesprek met een letselschadespecialist geeft u direct helder inzicht. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen.

Aansprakelijkheid crush letsel verkeersongeval

U kunt de schade die ontstaat door crush-letsel verhalen als een ander aansprakelijk is voor het ontstaan van de schade. Bij een verkeersongeval kan dit een andere weggebruiker zijn. Bijvoorbeeld na een kop-staartbotsing de weggebruiker die te weinig afstand houdt. Ook kan de wegbeheerder aansprakelijk zijn voor schade door beklemming bij een verkeersongeval.

Aansprakelijkheid crush letsel arbeidsongeval

Als een werknemer beknelt raakt op het werk is de werkgever in de meeste gevallen aansprakelijk. Dit geldt bijvoorbeeld voor een werknemer die in een machine beknelt raakt of een werknemer die door een heftruckongeval crush-letsel oploopt.

Crushletsel, beklemmingletsel, bekenellingletsel, klem zitten letsel, letselcrush, crusletsel, bekelemming, beknelling, crush letsel

Letselschadevergoeding crush letsel

Een slachtoffer van crush letsel heeft recht op een schadevergoeding als er een aansprakelijke partij is. De schadevergoeding bij beklemmingsletsel bestaat uit alle schade die het slachtoffer lijdt. Dit gaat om gederfde inkomsten of winst, maar ook om alle kosten die ontstaan door het beknellingsletsel. De schadevergoeding kan derhalve zeer ruim zijn. Door een letselschadespecialist in te schakelen weet u zeker dat u geen schadeposten over het hoofd ziet. Dit voorkomt dat u later meer schade blijkt te hebben dan u dacht.

Smartengeld bij beklemming en beknelling

Naast de vergoeding van geleden materiele schade maakt een slachtoffer van beklemming of beknelling aanspraak op vergoeding van immateriële schade. Immateriële schade wordt vergoed door de toekenning van smartengeld. De immateriële schade bestaat onder andere uit geleden pijn, smart en gederfde levensvreugde. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de ernst en de gevolgen van het letsel.

Hieronder vindt u concrete voorbeelden van smartengeld toekenning bij crush-letsel. De genoemde bedragen bestaan volledig uit smartengeld. De volledige schadevergoeding is vele malen hoger.

Smartengeld crush letsel hand

Een 15 jarige jongen leunt na een voetbaltraining met zijn rechterhand tegen de deurpost. De trainer komt binnen en trekt de deur dicht. De jongen raakt beklemt met zijn hand tussen de deur. De duim van de jongen loopt crush letsel op en wordt gedeeltelijk geamputeerd. De door beklemming geamputeerde vinger kan in het ziekenhuis worden aangezet. Het gebruik van de beknelde hand blijft echter beperkt. De rechtbank kent de jongen een bedrag van € 4.221,– aan smartengeld toe voor het crush letsel aan zijn hand.

Smartengeld crush letsel voet

Een werknemer raakt bekneld met zijn voet onder de neerdalende hefboom van een containerwagen. Hij ondergaat twee operaties en verblijft 21 dagen in het ziekenhuis. Door de beknelling moeten aan zijn linkervoet de grote teen en de naastliggende teen geamputeerd worden. Door de beknelling van de voet ontstaat een blijvende loopstoornis. Ook is er speciaal schoeisel nodig. De man kan bovendien zijn hobby, voetbal, niet meer uitoefenen. De man krijgt voor het crush-letsel aan zijn voet een bedrag van € 11.418,– aan smartengeld.

Smartengeld crush letsel been

Een vrachtwagenchauffeur neemt de nachtrit voor zijn rekening. Als hij een 800 kg zware ponsmachine aan het lossen is met een heftruck begint deze te wankelen. Hij stapt van de heftruck om de lading te stabiliseren. De ponsmachine valt om en de man raakt met een been beknelt. Door het crush letsel moet zijn onderbeen geamputeerd worden. Er wordt voor het crush letsel aan het been € 15.456,– aan smartengeld toegekend.

Overleg met een specialist

Wilt u weten wat wij kunnen doen om uw letselschade te verhalen? Bel 0800-4455000 voor overleg of het maken van een afspraak. Ook als u vragen heeft over onze dienstverlening kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Relevante informatie

Smartengeld|Letselschade door een verkeersongeval|Letselschade advocaat (LSA)

Contact

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres