Een heftruck ongeluk is vaak ook een bedrijfsongeval. De werkgever betaalt de letselschade die ontstaat door een ongeluk met een heftruck.

Het meest voorkomende heftruck ongeluk is een aanrijding. Door een hoge werkdruk en drukte op de werkvloer letten werknemers niet altijd goed op. Daardoor kan een aanrijding met een heftruck ontstaan. Bijvoorbeeld de collega die achter een achteruitrijdende heftruck langs loopt of de collega waarbij een heftruck over voet of tenen rijdt.

Andere ongelukken met een heftruck zijn bijvoorbeeld het vallen van een lading van de lepels van de heftruck of het omvallen van een heftruck. Bij laden en lossen met een heftruck bestaat bovendien het risico dat een heftruck van een laadplatform of andere hoogte afrijdt. Andere ongevallen zijn een val van hoogte als iemand op de lepels van de heftruck staat en crush letsel door beklemming of beknelling door een heftruck.

Zorgplicht werkgever veilig werken met een heftruck

De werkgever moet zorgen dat werknemers veilig werken met een heftruck, dat de heftrucks veilig en goed onderhouden zijn en dat schade is verzekerd. Veilig werken met een heftruck betekent dat de werkgever zorgt voor opleidingen voor het gebruik van een heftruck, voorlichting over veilig gebruik en het wijzen van werknemers op risico’s bij heftruck gebruik.

heftruck ongeluk, schadeverghoeidng heftruck ongeluk, ongeluk met heftruck, aanrijding heftruck

Heftruckongevallen in cijfers

Jaarlijks gebeuren er ongeveer 1700 heftruckongevallen in Nederland. In 150 gevallen gaat het om een ernstig ongeval. Ongeveer vijf mensen overlijden jaarlijks door een ongeluk met een heftruck.

Heftruck ongeluk zonder heftruckcertificaat

De werkgever is bij een ongeluk zonder heftruckcertificaat vaak toch aansprakelijk voor de schade. Werkgevers hebben een zorgplicht. Werknemers moeten veilig kunnen werken. Het gebruik van een heftruck is een risico. De werknemer moet actief voorkomen dat werknemers zonder certificaat een heftruck besturen. Alleen als de werkgever alle mogelijke maatregelen heeft genomen, is de werkgever niet aansprakelijk voor de schade van een heftruckongeluk.

Schadevergoeding heftruck ongeluk

De letselschadevergoeding bestaat uit alle schade en kosten die het gevolg zijn van het ongeluk. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Gemist inkomen (ook uit zwart werk);
  • Eigen risico en onvergoedde medische behandelingen;
  • Kosten voor hulp in de huishouding, klussen in en rond de woning, tuinonderhoud, kinderopvang of een uitlaatservice voor de hond;
  • Ongebruikte concertkaartjes, vliegtickets, hotelovernachting;
  • Reis- en parkeerkosten.

Het is belangrijk om schade en kosten goed vast te leggen. Hierdoor voorkomt u dat u schade zelf draagt. Door kort na een ongeluk contact op te nemen met een belangenbehartiger weet u welke informatie en gegevens u moet vastliggen. De hulp van een specialist helpt u een rechtvaardige vergoeding te krijgen.

Naast kosten en schade betaalt de aansprakelijk partij smartengeld. Smartengeld vergoedt de immateriële schade van een ongeluk. Deze schade bestaat uit het leed, de pijn en de afname van levensvreugde die letsel veroorzaakt.

Schade door heftruck ongeluk verhalen

Door een zaak te bespreken met een specialist weet u snel waar u staat. Laat u goed informeren. Neem contact op. Een eerste gesprek is gratis en vrijblijvend. Zorg dat u vandaag nog goed wordt voorgelicht. Bel 0800- 4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contact formulier.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres