U krijgt een schadevergoeding voor voetletsel als een ander het letsel aan uw voet veroorzaakte.

Voetletsel ontstaat vaak door een verkeersongeval of arbeidsongeval. Ook beknelling en beklemming veroorzaken voetletsel. Dit letsel noemen we ook crush letsel. Onze bewegelijkheid is afhankelijk van onze voeten. Letsel aan een voet leidt vaak tot beperkingen bij het lopen, staan en bewegen. Door deze beperkingen ontstaat vaak veel schade.

Voorbeelden voetletsel

U kunt bij voetletsel denken aan letsel aan tenen, middenvoetsbeentje, hiel, hak, enkel, voetzool of de huid van uw voet. Ook is het mogelijk dat bloedvaten, zenuwen, weefsel of spieren in de voet beschadigd raken. In de meest ernstige gevallen leidt voetletsel tot blijvende beperkingen of zelfs amputatie van tenen of de gehele voet.

voetletsel, schadevergoeding voetletsel, letselschade voetletsel, voetletsel claimen

Schadevergoeding voetletsel

De letselschadevergoeding bestaat uit alle schade, kosten en gemiste inkomsten. Bijvoorbeeld:

  • Kapotte schoenen;
  • Vergoeding voor fysiotherapie;
  • Kosten van revalidatie;
  • De kosten van speciaal schoeisel en andere hulpmiddelen;
  • gemist inkomen (loon of omzet);
  • kosten zonder nut (ongebruikte vliegtickets, concertkaartjes etc.);
  • Hulp in de huishouding of bij tuin- en woningonderhoud;
  • De kosten van een honden uitlaat service;
  • Kosten van extra kinder opvang.

Voor een schadevergoeding bij voetletsel moet u uw schade bewijzen. Leg daarom vanaf het begin uw schade goed vast. Bekijk ook onze letselschade tips om uw kans op een rechtvaardige schadevergoeding te vergroten.

Daarnaast heeft u bij voetletsel recht op smartengeld. Smartengeld vergoedt de pijn, het leed, ongemak en afname van levensvreugde door letsel aan voeten. Voor de hoogte van het smartengeld is de ernst van het letsel belangrijk. Daarnaast bekijken we de gevolgen van de verwondingen aan voeten voor het sociale en professionele leven.

Bezoek uw huisarts

Bij het verhalen van letselschade is een bezoek aan uw huisarts een belangrijk bewijsmiddel. Door uw huisarts te bezoeken legt u vast welk letsel u heeft en wanneer het letsel is ontstaan. Onbehandelde verwondingen aan voeten leiden bovendien tot loopstoornissen en rugklachten. Het is dan ook belangrijk dat u bij voetletsel een dokter bezoekt. Niet alleen voorkomt u hierdoor dat het letsel zich ongunstig ontwikkeld, maar u legt ook uw schade vast.

Mensen met suikerziekte lopen een verhoogd risico bij voetletsel. De voeten van diabetes patiënten zijn vaak minder gevoelig en voetwonden genezen langzamer. Patiënten met suikerziekte moeten dan ook altijd een dokter bezoeken bij verwonding aan een voet.

Hulp bij uw voetletsel schadeclaim

Het krijgen van een schadevergoeding is niet altijd makkelijk. Verzekeraars wijzen veel schadeclaims af. Een rechtvaardige schadevergoeding moet u vaak afdwingen. Wij helpen mensen om te krijgen waar ze recht op hebben. Bel naar 0800-44 55 000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij contact met u opnemen.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres